• هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
Slider-08.jpg

“تراریوم” یا باغ شیشه‌ایی، واژه‌ای‌ست که امروزه برای کاشت و نگهداری برخی گیاهان در ظروف شیشه‌ایی به‌کار می‌رود. این روش، از معدود روش‌هایی است که گیاهان آپارتمانی در محیط بسته که نسبتا عاری از آلودگی  است رشد می‌نمایند. در این مقاله سعی داریم گیاهان تراریوم و نحوه نگهداری از آن را به شما آموزش دهیم.

نگهداری از تراریوم

همانطور که می‌دانیم، تعادل در آبیاری گیاه، سلامت و شادابی آن را درپی خواهد داشت، بنابراین از کمبود آب که موجب پژمردگی گیاه و همچنین ازدیاد آب که پوسیدگی ریشه را سبب می‌شود اکیداً پرهیز کنید.

باتوجه به حساسیت میزان آبیاری گیاه، چنانچه تراریوم در محیطی بسته نگهداری شود و میزان آب آن به حال تعادل درآید، برای مدت زمان  زیادی نیاز به آبیاری ندارد و دلیل آن اینکه اتمسفر فضای داخل شیشه، رطوبت خاک و همچنین آب جذب شده درون برگ‌ها را از طریق روزنه برگ‌ها گرفته و آن را به صورت بخار پس می دهد که این بخار در قسمت فوقانی تراریوم متراکم و به صورت قطرات ریز آب، از دیواره شیشه به داخل خاک نفوذ و این چرخه مکرراً صورت می گیرد. بنابراین نه تنها آبیاری گیاه مرتباً انجام، بلکه بخار حاصل از تبخیر آب، فضای درونی “تراریوم” را مرطوب نگه‌داشته و رطوبت مورد نیاز گیاه را نیز تأمین می‌کند.

نگهداری تراریوم در زمستان

از ویژگی‌های تراریوم اینکه حتی در فصل زمستان که هوای داخل آپارتمان به دلیل استفاده از تجهیزات گرمایشی مانند بخاری، شوفاژ و غیره رطوبت کمتری دارد، شاداب و از رشد خوبی برخوردار است. دلیل آن همان چرخه تبخیر و تعریقی‌است که در فضای درونی محفظه شیشه‌ای اتفاق می‌افتد.

بد نیست بدانید که رشد دیگر گیاهان آپارتمانی در فصل زمستان به دلیل همین خشکی و کمبود رطوبت، دچار وقفه می‌گردد. نکته قابل توجه اینکه عموم تراریوم ها، به بستری از خاک معمولی و استریل که زیاد حاصل‌خیز نباشد نیاز دارند، چرا که در غیراینصورت، سبب تسریع رشد گیاهان شده و هماهنگی و تناسب و در نهایت جذابیت مجموعه را از بین می‌رود. چنانچه کشت گیاهان در “تراریوم” با دقت صورت پذیرد، نگهداری آن آسانتر و از گلدان‌های معمولی جذاب‌تر و چشم‌نوازتر خواهد بود.

قیمت تراریوم

گیاهان تراریوم

1-پر سیاوشان

این گیاه با نام فارسی پر سیاوشان، دارای خواص دارویی زیادی است و پراکندگی گسترده‌ای در اقلیم ایران دارد. در مناطق مختلفی شامل استان‌های شمالی، بلوچستان، فارس، خوزستان، مرکزی، لرستان، بوشهر و کهکیلویه‌وبویراحمد می‌روید. این گیاه معمولا در اقلیم‌های مرطوب و بدون سایه به‌خوبی رشد می کند.

2-پیله‌آ

گل پیله‌آ از گیاهان چند ساله و همیشه سبز محسوب می‌شود که حدود سی سانتیمتر قد میکشد و تا هشت سانتیمتر گستردگی پیدا می‌کند. دارای برگ‌هایی متوسط به رنگ سبز تیره و بیضی شکل است که بر روی هر برگ نقوش نقره‌ای رنگی به‌چشم می‌خورد که به همین دلیل به آن “گیاه آلومینیومی” نیز می‌گویند. از دلایل مناسب بودن این گیاه برای “تراریوم” ، ابعاد کوچک آن می‌باشد.

3-کراسولای نقره‌ای

گیاه “کراسولای نقره‌ای” که “گیاه یشم” نامیده می‌شود، از گیاه زینتی بسیار زیبایی‌است که به ارتفاعی از 120 تا 180 سانتیمتر می‌رسد و گستردگی آن محیطی از 60 تا 90 سانتیمتر را دربرمی‌گیرد. از دلایل مناسب بودن این گیاه برای “تراریوم” ، بالا بودن تحمل آن در برابر خاک‌های خشک و فقیر می‌باشد. به طور کلی این گیاه تحمل خاک های فقیر و خشک را نیز دارد.

4-بنفشه آفريقايي

از زيباترين گياهان گلدار، میتوان به “بنفشه‌آفریقایی” اشاره کرد كه نه تنها داراي گل‌هايي زيبا، بلكه شاخ و برگ آن نيز از جذابيت و چشم‌نوازی خاصي برخورداراست. از دلایل مناسب بودن این گیاه برای تراریوم ، حساسیت ریشه آن به آبیاری زیاد است که دراینصورت پوسیدگی ریشه را به‌دنبال دارد، پس با خیال راحت می‌توان با مقدار آب کم، این گل را در مجموعه خود داشته باشیم.

5-بگونیا

گل بگونیا ، دارای گل‌هایی با رنگ‌های متنوع مثل سرخابی، بنفش، صورتی، قرمز، نارنجی، قهوه ای، سفید، کرم و زرد می‌باشد. گیاه “بگونیا” باید در سایه قرار داشته باشد. ریزوماتوس و dwarf rex از مناسبترین “بگونیا”ها در “تراریوم”ها می‌توان از نوع ریزوماتوس و dwarf rex نام برد.

6-سمپرویووم

گیاه “سمپرویووم” از گیاهان کوچک چند ساله، همیشه سبز و آبدار است. با قطری حدود سی سانتیمتر و دارای گونه‌های بسیار متنوع و به‌شکل کاکل‌دار و کوتاه می‌باشد. به آفتاب زیاد و سایه کم مقاوم است و در آفتاب زیاد، رشد بهتری دارد. کشت آن بسیار آسان می‌باشد. در هوای سرد و گرم هم به رشد خود ادامه می‌دهد. برای رشد بهتر، این گیاهان را در “تراریوم”‌های کاملا بسته قرار ندهید.

7-فیتونیا

گیاه فیتونیا معمولاً بین 15 تا 30 سانتیمتر ارتفاع پیدا می‌کند و از 15 تا 22 سانتیمتر نیز محیط پیرامون خود را اشغال می‌کند. این گیاه کوتاه، دارای برگ‌هایی به رنگ سبز، با رگه‌های سفید تا صورتی می‌باشد که این ویژگی، زیبایی تراریوم شما را دوچندان می‌کند.

8-گیاهان کوزه‌ای

گیاه کوزه‌ای از گیاهان گوشتخوار هستند. درون خود دارای حفره‌ای که پر از مایع می‌باشند. کوزه‌های این گیاه، همان برگ‌های آن هستند که آب را در خود، نگهداری می‌کنند. از مناسب‌ترین گیاهان کوزه‌ای برای نگهداری در “تراریوم” می‌توان سندو، ونوس و گیاه پارچی را نام برد.

9-کاکتوس‌ها و گیاهان گوشتی

از مناسب ترین گیاهان برای مجموعه‌های تراریوم، می‌توان کاکتوس‌ها و گیاهان گوشتی را نام برد. این گیاهان را در تراریوم های باز نگهداری کنید. انتخاب ظرف مناسب به‌همراه خاکی که خاصیت زه‌کشی خوبی داشته باشد، برای نگهداری “کاکتوس”ها و “گیاهان گوشتی” حائز اهمیت می‌باشد. گونه‌های هاورتیاس، اچوریا و …، برای تراریوم ها مناسب هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما