بهترین کود برای زاموفیلیا، کود آهن، پتاسیم، فسفر و نیتروژن است. کود آهن برای تولید کلروفیل ضروری است، پتاسیم مقاومت گیاهان را در برابر تنشها افزایش میدهد، فسفر رشد ریشهها و گلدهی را تسریع میکند و نیتروژن برای تشکیل پروتئینهای گیاهی اساسی است. استفاده هماهنگ از این کودها به رشد بهتر گیاهان زاموفیلیا کمک میکند. زاموفیلیا یکی از زیباترین گل ها برای طراحی فضای سبز است.
مقدار کود آهن برای زاموفیلیا بدین صورت است که 10 میلیلیتر (دو درب قوطی) از کود را در نیم لیتر آب حل کرده و هر 10 تا 14 روز یکبار روی گیاه اسپری کرده و با باقیمانده محلول، گیاه را آبیاری کنید.
زمان کود دهی زاموفیلیا
گام اول:
اگر خاک گیاه زاموفیلیا برای مدت طولانی (بیش از شش ماه) تعویض نشده است، ابتدا با آبیاری با اسید هیومیک کارایی خاک را افزایش داده و به ریشههای گیاه کمک میکنیم تا مواد غذایی بیشتری جذب کنند. آبیاری با اسید هیومیک هر سه ماه یکبار برای تمامی گیاهان آپارتمانی توصیه میشود.
گام دوم:
سه هفته تا یک ماه پس از آبیاری زاموفیلیا با اسید هیومیک، شروع به کوددهی با کود فسفر بالا (10-52-10)، کود گلدهی (36-12-12)، کود جلبک دریایی و کود آهن میکنیم. این کودها را به ترتیب و به صورت سه هفته درمیان (هر 20 روز یکبار) به گیاه میدهیم.
چرخه آمادهسازی خاک زاموفیلیا با اسید هیومیک و سپس آبیاری با کودهای فسفر بالا، گلدهی، جلبک دریایی و آهن باید در طول سال به طور پیوسته تکرار شود. پس از استفاده از اسید هیومیک، ترتیب استفاده از چهار کود دیگر اهمیتی ندارد.
کود مخصوص پاجوش زدن زاموفیلیا
بهترین کود برای پاجوش زدن زاموفیلیا، کود فسفر است. با استفاده از کود فسفر، میتوان میزان برگهای زاموفیلیا را افزایش داده و رشد گیاه را تسریع کرد. جالب است بدانید که زاموفیلیا ریشه ندارد و دارای ریزوم است. استفاده کافی از کود فسفر باعث افزایش تعداد ریزومها در خاک شده و به همین دلیل شاهد افزایش پاجوشهای زاموفیلیا خواهید بود.
فصل پاجوش زدن زاموفیلیا
به طور کلی، در فصول سرد سال، رشد و نمو زاموفیلیا متوقف میشود و نمیتوان انتظار پاجوش زدن از این گیاه داشت. عمده رشد زاموفیلیا در فصول گرم و معتدل سال، یعنی بهار و تابستان، رخ میدهد و در این زمانها پاجوش زدن با کیفیت بالاتری صورت میگیرد. برای دانستن قیمت زاموفیلیا می توانید با ما در ارتباط باشید. اگر شما به شرایط پاجوش زدن زاموفیلیا علاقهمندید، موارد زیر را بررسی کنید:
- نور: گیاه شما باید حداقل 6 تا 8 ساعت در روز نور مناسب دریافت کند. نور باید کافی باشد اما باید از طریق پنجره یا نور مصنوعی به گیاه برسد. اگر گیاه شما به این مقدار نور دسترسی ندارد یا فاصله آن از منبع نور بیشتر از 2 متر است، انتظار پاجوش زدن نداشته باشید.
- اندازه گلدان: اندازه گلدان مهم است. گلدان کوچکتر و با ریشههای رشد کرده بیشتر احتمال پاجوش زدن زاموفیلیا را دارد.
- خاک: استفاده از خاک مناسب که شامل کوکوپیت، پرلیت، پیت ماس و خاک باغچه است، میتواند به پاجوش زدن کمک کند.
- کود: استفاده از کود فسفر مناسب نیز میتواند به پاجوش زدن زاموفیلیا کمک کند.
- آبیاری: حتماً به میزان آبیاری دقت کنید؛ آبیاری زیاد ممکن است ریشهها را آسیب بزند و گیاهتان را ضعیف کند.
- حفاظت در برابر آفتها و بیماریها: مراقبت از گیاهتان در برابر حمله آفتها و بیماریها نیز میتواند به پاجوش زدن آن کمک کند.