بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی باید بتواند تمام نیازهای حیاتی گیاه را برآورده کند. در واقع کودهای گیاهی نه تنها مواد مغذی اولیه مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم را برای رشد گیاه فراهم میکند؛ بلکه منبعی سرشار از مواد آلی نیز می باشد. علاوه بر آن افزایش مواد آلی در خاک باعث بهبود ساختار خاک و زهکشی می شود. در ادامه به انواع کود گیاهان آپارتمانی می پردازیم.
چرا گیاهان آپارتمانی به کود نیاز دارند
گیاهان نیز مانند جانوران دیگر برای ادامه رشد خود نیاز به مواد غذایی دارند. گیاهان برای تامین انرژی به فتوسنتز و برای توسعه بافت های خود به مواد غذایی نیاز دارند. اما مقدار آن بسیار کمتر است. درواقع غذای اصلی گیاهان در درجه اول نور خورشید و در درجه دوم کود می باشد.
کود حیوانی
می توان گفت کود حیوانی بهترین نوع کود برای رشد و تقویت گیاهان آپارتمانی است. از جمله کودهای حیوانی که برای گیاهان آپارتمانی استفاده می شود می توان به کود گاوی و کود اسبی اشاره کرد. کود گوسفندی نیز منبع غنی از پتاسیم است. بهتر است بدانید کود حیواناتی که در جیره غذایی شان غلات وجود دارد بسیار ارزشمندتر از حیوانات علف خوار است.
نحوه مصرف کود مرغی در گلدان
اما می توان گفت کود مرغی جز بهترین کودها برای گیاهان آپارتمانی است و باعث رشد زیاد این گیاهان می شود. دلیل آن هم این است که کود مرغی سرشار از نیتروژن یا همان ازت است. نحوه مصرف کود مرغی در گلدان و بهترین زمان مصرف کود مرغی نیز در پاییز و بهار است. فقط هنگام استفاده مراقب باشید در مصرف کود بیش از اندازه اصراف نکنید چون ممکن است گیاه دچار مصمومیت شود.
کود کمپوست
کود کمپوست کودی است که معمولا برای تقویت گیاه آپارتمانی یا خانگی، گلفروشی ها و همچنین بازارچه های گل و گیاه استفاده می شود. کود کمپوست برخی از مشکلات از جمله بوی نامطبوع ندارد. همچنین به دلیل رطوبت کمتر برای حمل و نقل راحت تر است.
کود ارگانیک
کودهای ارگانیک کودی هستند که از مواد گیاهانی به دست میآید. مواد مغذی موجود در این کود با سرعت کم تجزیه شده و در خاک آزاد می شود. اکثر مواد مغذی ارگانیک به شکل دانه ای می باشد. این کودهای دانه ای شکا به صورت آهسته رها شده و مواد آلی را به خاک اضافه میکنند. بنابراین دیگر نیاز نیست که به صورت مکرر به خاک کود اضافه کرد.
کود غیرارگانیک
کودهای غیر ارگانیک یا فرآوری شده از ترکیبات طبیعی مانند سنگ فسفات و کلرید سدیم و نمک کلرید پتاسیم تشکیل شده است. بیشتر کودهای غیر ارگانیک خیلی سریع در آب حل می شوند و به سرعت جذب گیاه خواهند شد.
کود مایع
کود مایع گیاه آپارتمانی شامل آمونیاک بیآب، محلولهای آبی آمونیاک، محلولهای آبی نیترات آمونیوم یا اوره است. از مزایای این کود مایع اثرگذاری سریعتر و استفاده آسان آن است.
کوددهی به گیاهان
- در ابتدا خاک را تست کنید. برای اینکه بهترین کود گیاه آپارتمانی را بشناسید باید در ابتدا ترکیبات خاک خود را بشناسید. جهت تست خاک گیاه می توانید از کیت های آزمایشگاهی که در بسیاری از فروشگاه های لوازم کشاورزی موجود است استفاده کنید. نتیجه ی به دست آمده به شما کمک می کند تا مواد مغذی مورد نیاز خاک که برای گیاه شما لازم است را شناسایی کنید.
- می توانید از کود ارگانیک یا غیر ارگانیک استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که کود های ارگانیک در خاک به مواد غیر ارگانیک و قابل مصرف برای گیاه، تجزیه می شوند. بنابراین، نتیجه دیرتر حاصل خواهد شد.اما سلامت خاک را تضمین می کنند.
- کود های غیر ارگانیک مواد مغذی مورد نیاز گیاه را به سرعت تامین می کنند. همین امر نیز باعث سریع گیاه می شود. اگر فقط به رشد سریع گیاه خود فکر می کنید کود غیر ارگانیک مناسب تر خواهد بود. اما اگر به فکر باغچه و باغ با گل هایی با طول عمر بالا هستید، کود ارگانیک را باید انتخاب کنید.
کود تقویت ریشه
کود تقویت ریشه یک کود شیمیایی مقرون به صرفه است. این کود دارای ۱۰% نیتروژن ، ۵۲% فسفر و ۱۰% پتاسیم است. بیشتر از این کود به منظور ریشه زایی و تقویت ریشه ها استفاده می شود.
نحوه مصرف کود تقویت ریشه
هر ۲ هفته یک بار، به میزان ۱ قاشق چای خوری از کود تقویت ریشه را در ۲ لیتر آب حل کنید و سپس به گیاه بدهید.
کود برگدهی
کود برگدهی شامل ۲۰% نیتروژن، ۲۰% فسفر و ۲۰% پتاسیم است. از این کود جهت تسریع در رشد گیاهان استفاده می شود و عناصر ضروری و مورد نیاز گیاه را تامین می کند. از این کود می توانید در هر مرحله از رشد گیاه به آن اضافه کنید. بعد از مصرف مشاهده خواهید کرد که شکل و ظاهر گیاه به حالت و فرم مطلوبی درآمده است. اصولا از این کود برای برگ دهی بیشتر گیاه آپارتمانی استفاده می شود.
نحوه مصرف کود برگدهی
هر ۲ هفته یک بار، ۱ قاشق چایخوری از کود برگدهی را در ۲ لیتر آب حل کرده و سپس به گیاه اضافه کنید.
مواد مغذی موجود در کود
نیتروژن: نیتروژن تاثیر خوبی بر روی برگ گیاه دارد و موجب رشد برگ ها و شاخهها می شود. همچنین N با کمک به تولید کلروفیل باعث ایجاد رنگ سبز در گیاه می شود.
کلسیم: کلسیم به رشد و نمو دیوارههای سلولی کمک میکند. وجود کلسیم بسیار مهم است. زیرا قوی بودن دیواره سلولی از نفوذ بیماری ها جلوگیری می کند. همچنین برای جذب نیترات هم لازم است.
فسفر: فسفر باعث رشد ریشهها و گلها می شود. همچنین این این عنصر به گیاه کمک می کند در برابر تنش های سرمایی و زمستان مقاوم باشد.
پتاسیم: پتاسیم جز عناصر گرانی است که گیاهان و گلهای خانگی را تقویت می کند. K همچنین به رشد زودرس و حفظ آب گیاه نیز کمک میکند.
منیزیم: عنصر مفید منیزیم باعث سبز دیده شدن برگ گیاهان خواهد شد و باعث تقویت رنگ دانههای گلها می شود.
گوگرد: عنصر گوگرد به گیاه کمک می کند تا در برابر بیماری مقاوم باشد. همچنین گوگرد در رشد بهتر و شکلگیری دانهها نیز نقش دارد. این عنصربه تولید اسیدهای آمینه، پروتئینها، آنزیمها و ویتامینها کمک میکنند.
مواد تقویت گل آپارتمانی
- آسپرین
- قرص آهن
- آبی که درون آن تخم مرغ آپز شده