سرویس بهداشتی و حمام از جمله قسمت هایی از خانه است که نیاز به بهداشت و طراحی و تزیین دارد. بخشی از طراحی رویس بهداشتی می تواند با گل آرایی دستشویی باشد. به این ترتیب شما می توانید فضای سرویس بهداشتی خود را با گل مخصوص دستشویی آراسته و زیبا کنید. در ادامه به معرفی گیاهان مخصوص دستشویی می پردازیم.
گیاهان مخصوص دستشویی
در سرویس بهداشتی و حمام به دلیل شرایط ویژه ای که دارند هر گیاهی قادر به رشد نیست. گیاهانی می توانند در این محیط ها رشد کنند که به نور کم، رطوبت بالا، دمای زیاد مقاوم باشد. در ادامه به معرفی گل مخصوص دستشویی می پردازیم.
1- آلوئه ورا
آلوئه ورا از جمله گیاهانی است که علاوه بر فواید درمانی زیادی که دارد موجب سرسبزی و زیبایی فضای اطراف می شود. همچنین آلوئه ورا جز کاکتوس کم نور است. این گیاه بسیار مقاوم و دارای برگ های گوشتی و ضخیم است. آلوئه ورا به دلیل ساختار مقاومی که دارد به مراقبت چندانی نیاز ندارد. نیاز به نور غیرمستقیم دارد چرا که نور مستقیم باعث سوخته شدن برگ های گیاه می شود. همین موضوع هم باعث شده یکی از مناسبترین گیاه دستشویی به حساب بیاید.
2- بگونیا
گل بگونیا از جمله گیاهانی است که اصولا در گلدان به خوبی رشد می کند و از گرما و رطوبت حمام و سرویس بهداشتی لذت می برد. بگونیا همچنین به نور کم و غیر مستقیم نیاز دارد. بگونیا دارای انواع و گونه های متنوعی است. اما در میان آنها بگونیا خالدار دارای رنگ های زیبا است و محیط حمام و سرویس بهداشتی شما بهتر می کند.
3- گیاه برگ عبایی
گیاه برگ عبایی به گیاه چدنی نیز معروف است. برگ عبایی جز آن دسته از گیاهان مقاوم است که نیاز به مراقبت کمی دارد. این گیاه نیاز به مراقبت کم، نور کم و غیر مستقیم دارد. به همین دلیل است که برای دستشویی مناسب می باشد.
4- گل ارکیده
ارکیده از جمله گیاه زیبا و پرطرفدار در سرویس بهداشتی و حمام است. این گیاه رطوبت دوست و نیاز به نور غیرمستقیم دارد.
5- تراریوم
تراریوم یک مجموعه ای از گیاهان زیبا و مقاوم هستند که در یک قاب شیشه ای قرار دارند. این ظرف کوچک شیشه ای شامل گیاهانی همچون ساکولنت، پتوس و … است. قبل از خرید تراریوم بهتر است گیاهان مناسب تراریوم برای فضای سرویس بهداشتی شناسایی کنید.
6- گیاه بامبو
گیاه بامبو و لاکی بامبو به نور بسیار کمی جهت رشد نیاز دارند. این گیاه اصلا به خاک نیازی ندارند و باید ساقه های آن را داخل ظرف آب شیشه ای قرار دهید. آب موجود در ظرف باید بدون کلر باشد و گیاه به اندازه پنج بند از آب باید بیرون باشد. بهتر است آب گلدان را هر دو تا چهار هفته عوض کنید.
7- سرخس بوستون
سرخس بوستون یکی از دارای برگ های زیبا با شاخه های بلند و آویزان است. این گونه مختص مناطق استوایی است به همین دلیل دما و رطوبت بالا حمام را می تواند تحمل کند و دوست دارد. مابقی سرخس ها مانند سرخس پر سیاوشان، سرخس مارچوبه و سرخس شاخ گوزنی نیز می توانند به خوبی در حمام دوام بیاورند. سرخس بوستون رشد سریعی دارد لذا با هرس و شکل دهی آن می توان آن را آراسته تر نشان داد.
8- آگلونما :
آگلونما یک گیاه دوست داشتنی و مقاوم با برگ های طرح دار و زیبا است. آگلونما جهت نگهداری در منزل و محیط هایی که نور چندانی ندارند بسیار مناسب است. آگلونما همچنین گرما و رطوبت را بسیار دوست دارد و بسیار منعطف می باشد.
9- دیفن باخیا
اگر حمام یا سرویس بهداشتی شما بزرگ باشد. می توانید از گیاهان با سایز بزرگ تر مثل دیفن باخیا می توانید استفاده کنید. دیفن باخیا در شرایط مرطوب به خوبی رشد می کند. بنابراین می توانید با لامپ فلوئورسنت در سرویس بهداشتی یک فضای مطلوبی را فراهم کنید.
10- دراسنا
دراسنا گیاهی مقاوم به سایه است و نور ملایم را بیشتر ترجیح می دهد. برگ های دراسنا در مکان هایی که نور زیادی دارند دچار سوختگی خواهند شد. همچنین دراسنا به رطوبت نیاز دارد و با قرار دادن آن در حمام می توان نور و رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین کرد.
11- پاپیتال
پاپیتال از جمله گیاهانی هستند که تاثیر مثبتی در تصفیه هوا دارد. این گیاه به تمیز نگه داشتن هوای داخل سرویس بسیار کمک می کند و همچنین باعث از بین رفتن آلودگی ها تا حد ممکن می شود. این گیاه به صورت آبشاری آویزان است و باعث ایجاد فضای زیبایی می شود.
فضا و محل قرار گیری گیاه در سرویس بهداشتی
حمام و سرویس بهداشتی عموما دارای فضای کمی هستند. از این رو قرارگیری گیاهان در آن با محدودیت است. در این شرایط گیاهان بزرگ و بلند قامت برای این فضاها مناسب نیستند. گزینه مناسب تر انتخاب گیاهانی است که از سقف آویزان هستند.
بیشتر بخوانید