انواع گلهای آویز آپارتمانی برای آن دسته از عزیزانی که با مشکل کمبود جا مواجه هستند می تواند خیلی مفید باشند. همچنین گاه دکوراسیون خانه با وجود گلدان های آویز است که تکمیل می شود. هنگام تهیه گل آویز شونده باید محل نصب آن دقت کنید. در ادامه به معرفی انواع گل آویز اشاره می کنیم.
سرخس برگ شمشیری یا سرخس فری
سرخس فری همانند بقیه سرخس ها عاشق رطوبت است. اما این گیاه در شرایط رطوبتی کم نیز بسیار مقاوم است. برگ های این سرخس از گلدان آویزان است که باعث زیبایی بیشتر این گیاه می شود.
همچنین سرخس برگ شمشیری جز گیاهان تصفیه کننده هوا می باشد. سرخس فری به آبیاری منظم نیاز دارد و بهتر است خاک آن خشک نماند. در برخی موارد به جای گلدان این گیاه به صورت سرخس کوکداما نیز تهیه می شود که زیبایی بیشتری دارد و طبیعی تر است. البته توجه نمایید که این گیاه برای حیوانات سمی است و باید از دسترس آنها خارج قرار گیرد.
گل پتوس
پتوس دارای انواع مختلف همچون پتوس سبز یا بلک، پتوس مرمری، پتوس ابلق، پتوس نئون و …. وجود دارد. این گیاه زیبا جز گیاهان رونده می باشد که بسیار مقاوم هستند. اغلب پتوس ها به نور متوسط و کم نیاز دارند و احتیاجی به مراقبت های خاصی ندارند. جهت تکثیر پتوس کافی است شاخه ای از گیاه را داخل آب قرار دهید تا به سرعت ریشه دهد. بهترین محل مناسب جهت نگهداری پتوس اتاق خواب، گوشه پذیرایی است.
گیاه پپرومیا
گیاه پپرومیا به شکل قلب مانند است که دارای رنگ های سبز، قرمز، خاکستری و کرمی می باشد. پپرومیا از انواع گلهای آویز آپارتمانی است که مراقبت خاصی نیاز ندارد و نور متوسط برای آن کافی است. پپرومیا رطوبت و نور زیاد را دوست دارد. به نظر می رسد این گیاه برای آشپزخانه بسیار مناسب می باشد. البته توصیه می شود در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد و در ارتفاع بالا آویزان شود.
گل گندمی
گیاه گل گندمی نسبت به نور کم و کم آبی بسیار مقاوم است. این گیاه آویز زیبا دارای برگ های سبز و سفید بلند است که در انتهای دمگل خود نیز گیاهچه هایی منشعب و زیبا تولید می کند. برای تکثیر گل گندمی نیز می توانید این گیاهچه ها را از گل جدا کنید و بعد از ریشه دهی در گلدانی جداگانه بکارید.
گل گندمی به دلیل آنکه دارای ریشه های پر و گوشتی است معمولا به خاکی سنگین تر نیاز دارد. مناسب ترین ترکیب خاکی این گیاه شامل خاک و کود آماده، خاک کمپوست و خاک باغچه و ماسه است.
گیاه گندمی همچنین برای تراریوم نیز مناسب می باشد. نگهداری گل گندمی بسیار آسان است. این گیاه هیچگونه حساسیتی برای کودکان و حیوانات خانگی ندارد.
سینگونیوم
یکی دیگر از گلهای آپارتمانی آویز و همچنین گیاهان مقاوم آپارتمانی سینگونیوم است. سینگونیوم را میتوان هم به صورت آویز و هم در گلدان روس استند و زمین قرار داد. این گیاه از آنجا که بسیار مقاوم است به آبیاری چندانی نیاز ندارد. رنگ گلبرگ های این گیاه صورتی، سبز ابلق است البته رنگ صورتی آن در ایران کمی کمیاب هست و به همین راحتی پیدا نمی شود.
سینگونیوم عاشق رطوبت است به همین دلیل توصیه می شود روزانه آن را غبارپاشی کنید. در فصل تابستان هفته ای 3 بار و در زمستان هفته ای یک بار این گیاه را آبیاری کنید. این گیاه به نور غیرمستقیم نیاز دارد. نور مستقیم خورشید باعث سوختگی برگ های این گیاه می شود. پس در فصل تابستان آن را جلوی پنجره و در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
جهت رشد بهتر سینگونیوم از کود های مناسب گیاهان آپارتمانی هر 20 روز یک بار آن هم طبق دستورالعمل طریقه مصرف، استفاده نمایید. از جمله مهترین آفات سینگونیوم کنه های قرمز است. این کنه ها در قسمت پشت برگها، تارهایی را ایجاد می کنند و موجب زرد شدن برگهای آن می شوند. در این مواقع بهتر است برگهای آفت زده را با آب بشویید تا بیشتر پیشروی نکرده اند.
گیاه غوره ای
ساکولنت غوره ای از جمله گیاهان ساکولنت گوشتی است که نسبت به کم آبی بسیار مقاوم است. به همین دلیل به یک یا دو بار آبیاری در ماه نیاز دارد. گل غوره ای همواره به صورت آویزان است به همین دلیل برای آویز کردن و تراریوم بسیار مناسب است. این گیاه به نور فراوانی نیاز دارد. به همین دلیل می توانید آن را در تراس نیز قرار دهید یا کنار پنجره پر نور. اگر در آپارتمان کم نور زندگی می کنید این گیاه انتخاب مناسبی برای شما نخواهد بود.
گیاه غورهای دارای گلهای سفید رنگ کوچکی که بویی شبیه دارچین دارد. جهت تکثیر ساکولنت غوره ای می توانید نوک ساقه آن را ببرید و آن را در خاک گلدان قرار دهید.
گیاه پاپیتال یا پیچک انگلیسی
پاپیتال یکی دیگر از گلهای آویز آپارتمانی است. این گیاه رشد بسیار سریعی دارد. به همین دلیل بسیار برای آویز کردن مناسب است. اما در صورتی که تمایل به آویز کردن آن ندارید بهتراست از یک قیم استفاده کنید. پاپیتال به نور مناسبی نیاز دارد پس بهتر است آن را در کنار پنجره قرار دهید.
پاپیتال همچنین به عشقه سبز نیز معروف است. گیاه پیتال انواع مختلفی دارد که پاپیتال ابلق زیبایی خاصی دارد. این گیاه به خاک سبکب نیاز دارد. مناسب ترین ترکیب خاکی برای پاپیتال کود پوسیده ی دامی یا خاک برگ در بستر به همراه مقداری خاک باغچه و پیت ماس.
چنان چه خاک پاپیتا قوی باشد گیاه نیاز به کود ندارد. اما چنانچه رشد گیاه متوقف شد بهتر است در فصل بهار و تابستان به گلدان مقداری کود مخصوص گیاهان زینتی به آن طبق طریقه مصرف در راهنما، اضافه نمایید.
جهت تگثیر پاپیتال نیز می توانید از قلمه ی ساقه ی آن استفاده کنید. بهتر است در فصل بهار و تابستان قلمه ای حدود 15-20 سانتی متر تهیه کنید. چنانچه تعداد برگ های قلمه زیاد است برگ های اضافی را حذف نمایید تا سریعتر عمل ریشه دهی صورت بگیرد. سپس بعد از ریشه دهی قلمه را بکارید.