• هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
special gift

یکی از دغدغه‌های شهروندان خوش‌ذوق ساکن کلان‌شهرها، نگهداری گل و گیاه در فضای داخلی منزل و محل‌کار می‌باشد. علیرغم اینکه معمولاً گیاهان باید در معرض نور خورشید قرار بگیرند تا بتوانند فرایند رشد خود را به خوبی طی کنند که البته این موضوع ارتباط مستقیم با ساختار سلول‌های درونی گیاه دارد که همین اختلاف در ساختار سلول‌ها، شرایط را برای نگهداری گل و گیاه در شرایط مختلف از جمله فضاهای کم‌نور و سایه مهیا کرده که با معرفی گل های آپارتمانی مقاوم به نور کم، گامی در ایجاد طراوت و شادابی در محیط پیرامون شما عزیزان خوش‌ذوق بردارد.

مقاوم ترین گلهای آپارتمانی

ما در این مقاله گل و گیاهی را به شما معرفی خواهیم کرد که در شرایط خاص رشد می‌کنند. این گیاهان به نبود نور آفتاب عادت داشته و نگرانی بابت عدم دریافت نور طبیعی خورشید ندارند و به‌راحتی در محیط آپارتمان یا محل کار قابلیت نگهداری و پرورش دارند. باتوجه به تنوع و تعدد این دسته از گل و گیاه که با اقلیم و آب و هوای کشورمان سازگاری دارند.  از جمله گل های آپارتمانی مقاوم به نور کم می توان به:

(1-زامیوکالکاس) – (2-سانسِوریا) – (3-سرخس‌شاخ‌گوزنی) – (4-پاپیتال-عشقه) – (5-پوتوسpothos) – (6- سرخس) – (7- دیفن) –             (8-فیلدوندرون) – (9- کالاتیا) – (10- آنتوریوم آندرانوم) – (11- بگونیا برگی) – (12- لاکی بامبو) – (13- آگلونما) – (14- اسپاتی فیلوم) – (15- پپرومیا) اشاره کرد.

برای اطلاع از محبوب ترین گله های آپارتمانی مقاله پرفروش ترین گلهای آپارتمانی را بخوانید.

1-گیاه زامیوکالکاس

نام علمی:Zamiocucas Zamifolia ،خانواده:شیپوری‌ها ومی:مناطق شرقی قاره آفریقا – جنوب کشور آفریقا

ارتفاع این گیاه می‌تواند به چهل الی شصت سانتی متر برسد. این گیاه دارای ساقه‌های آب پذیر و ضخیم است. اگرچه گیاه زامویکالکاس در دوره خشکی برگ ریزی دارد اما رنگ سبز خود را همیشه حفظ می‌کند. خاک مورد نیاز این گیاه یک بستر متعادل بوده و وجود فضای کافی در درون خاک برای ریشه‌های آن الزامی‌ست تا آب کافی را به خود جذب کند. درواقع خاک سفت و متراکم اصلاً برای این گیاه مناسب نیست.

زامویکالکاس، دو منظوره همان طور که در خانه بدون نور به زندگی ادامه می‌دهد، اگر در فضای بیرون نیز قرار داده شود محدودیتی برای جذب نور خورشید نخواهد داشت و خود را سریعاً با فضای جدید وفق می‌دهد. دمای نگه داری این گیاه در خانه بین 21 تا 24 درجه سانتی گراد بوده و در بیرون از خانه نیز تا دمای 26 درجه را را تحمل می‌کند و کمترین دمایی که این گیاه امکان رشد دارد 18 درجه خواهد بود.

2-گیاه سرخس شاخ گوزنی

نام علمی:Platycerium Grane، خانواده:سرخس‌ها، بومی: در هر ناحیه‌ای که دارای آب و هوای گرم و معتدل باشد، امکان رشد دارد.

سرخ شاخ گوزنی جز گل های آپارتمانی مقاوم به نور کم می باشند. این گیاه سایه‌دوست و آپارتمانی از کمیاب‌ترین نوع سرخس‌ها به‌حساب می‌آید و از چشم‌نوازترین گیاهان وحشی طبیعت است. نوع غیر وحشی و خانگی آن به‌نام ” سرگوزنی ” معروف است. شرایط مساعد دما برای رشد و نمو سرخس سرگوزنی، دمایی بین 15 تا 20 درجه سانتیگراد و محیطی کاملاً کم‌نور به‌همراه سایه‌ای که گیاه

3-گیاه سانسوریا

نام علمی: Sansevieria Trifasciata Robusta، خانواده:سوسن‌ها،  بومی:منطقه غرب آفریقا

سانسوریا گیاهی‌ست که سبزی برگهایش در طول سال چشم‌نوازی می کند و رشد چشمگیری در مناطق گرمسیر آفریقایی دارد. طاقت این گیاه در شرایط سخت مثال زدنی‌ست. این گیاه در اقصی نقاط دنیا دارای انواع مختلفی است که شناخته‌ترین گونه آن که بیشتر در ایران به چشم میخورد، همین گونه است. این گیاه با اسامی مختلفی از جمله ” زبان‌مادرشوهر ” یا ” گل‌شمشیری ” بین مردم شناخته می‌شود.

 از محاسن این گیاه می‌توان به خاصیت تصفیه هوای فضای پیرامونش اشاره کرد که ارزش نگهداری آن در آپارتمان را دوچندان می‌کند. گیاه سانسوریا با حداکثر ارتفاع 140 سانتیمتر، از جمله گیاهان سایه‌دوست و آپارتمانی است که برگ‌های رو به بالایش ارتفاع مذکور را سبب می‌شود. از دیگر خصوصیات این گیاه، مقاومت شدید در برابر کم آبی و نور کم می‌باشد که با توجه به این ویژگی، سبزی همیشگی برگ‌هایش تعجب هر بیننده‌ای را برمی‌انگیزد.

محیط مناسب برای رشد و نمو گیاه سانسوریا خاک ماسه‌ای و خاک‌برگ کافی در گلدان مناسب می‌باشد و همچنین بازه زمانی مناسب جهت آبیاری در تابستان یک‌مرتبه در هفته و در زمستان یک‌مرتبه در دوهفته کفایت می‌کند. با نگهداری و پرورش گل سانسوریا در خانه و محیط کار، نشاط، شادابی و هوای پاک را به خود و اطرافیانتان هدیه کنید. قیمت سانسوریا در گل و گیاه نادی بسیار ارزان تر و قیمت تولید گلخانه می باشد.

Sansevieria

4-گیاه سرخس شاخ گوزنی

نام علمی:Platycerium Grane، خانواده:سرخس‌ها، بومی: در هر ناحیه‌ای که دارای آب و هوای گرم و معتدل باشد، امکان رشد دارد.

سرخ شاخ گوزنی جز گل های آپارتمانی مقاوم به نور کم می باشند. این گیاه سایه‌دوست و آپارتمانی از کمیاب‌ترین نوع سرخس‌ها به‌حساب می‌آید و از چشم‌نوازترین گیاهان وحشی طبیعت است. نوع غیر وحشی و خانگی آن به‌نام ” سرگوزنی ” معروف است. شرایط مساعد دما برای رشد و نمو سرخس سرگوزنی، دمایی بین 15 تا 20 درجه سانتیگراد و محیطی کاملاً کم‌نور به‌همراه سایه‌ای که گیاه را از اشعه مستقیم نور خورشید در امان بدارد.

بدنیست بدانید در زمستان نیازی به سیراب نمودن گیاه نیست ولی آبیاری گیاه در تابستان حتماً باید به‌حد کافی انجام پذیرد. گیاه “سرخس‌سرگوزنی” از معروف‌ترین گیاهان آپارتمانی و سایه‌دوست بوده که تزریق کود (کود مایع به‌همراه آب) از الزامات رشد آن است که اضافه کردن خاک‌برگ به خاک گلدان، این فرایند را کامل خواهد کرد.

گل مخصوص دستشویی

5- گیاه پوتوس   Pothos

نام علمی:Epipremnum Aureum، خانواده:گل‌های شیپوری، بومی: جزایر سلیمان (مدیترانه‌ای)

از گیاهان سایه‌دوست و آپارتمانی مدیترانه‌ایست که تقریباً مورد آشنای همگان است. در محیط‌های گرم به راحتی قابل نگهداری و تکثیر است. رنگ‌های درون برگ‌ها، تضمین زیبایی این گیاهان است و هرچه میزان زردی و روشنی بیشتر باشد این گیاه با ارزش‌تر خواهد بود. برگ‌هایی که به شکل قلب رشد می‌کنند سبزی خاصی داشته که با ترکیب آن با رنگ زرد درون برگها یک تضاد زیبا می‌سازند.

از ویژگی‌های این گیاه، مقاومت در برابر نور کم محیط، ارزان بودن و در نهایت سخت‌جان بودنش  در فضای گرم، ایده‌آل‌ترین گیاه آپارتمانی را پیش روی چشمانتان به نمایش می‌گذارد. این گیاه از گیاهان بالارونده محسوب و ارتفاع آن تا 5 متر هم می‌رسد. محیط خانه مناسب برای رشد این گیاه است. به خاطر داشته باشید نباید دمای نگه داری آن از 16 پایین‌تر رفته و از 24 بالا برود. برای آبیاری آن در تابستان هر 4 الی 5 روز یک بار و در زمستان نیز هر هفته آن را آب بدهید. خاک مورد استفاده برا این گیاه مانند همه گیاهان و گلهای خانگی است و کود دهی آن نیز به صورت محلول در آب باشد بهتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما