یکی از مشکلات رایج در نگهداری گیاهان مختلف، زرد شدن برگهای آنها است. این مشکل در کاج مطبق نیز ممکن است؛ رخ دهد. اگر برگهای زرد شده درمان نشوند، به تدریج تیرهتر و قهوهای شده و در نهایت خشک میشوند. برای درمان زرد شدن کاج مطبق می توان از قارچ کش، کود، گلدان و خاک مناسب استفاده کرد.
علت زرد شدن کاج مطبق
قبل از اینکه به دنبال درمان زرد شدن کاج مطبق باشید؛ در ابتدا بهتر است علت آن را بدانید. دلایل مختلفی میتوانند باعث این مشکل شوند که از مهمترین آنها میتوان به کمبود رطوبت و مواد غذایی، نور شدید آفتاب، آبیاری بیش از حد، فقر خاک و بیماریها اشاره کرد. کاج مطبق یکی از پرفروش ترین گلهای آپارتمانی می باشد.
کاج مطبق گیاهی بسیار حساس است، بنابراین اگر قصد خرید آن را دارید، پیشنهاد میکنیم قبل از خرید، اطلاعات کافی درباره این گیاه کسب کنید. در ادامه، تمام مواردی که باید در نگهداری کاج مطبق، علتهای زرد شدن برگها و درمان آن بدانید را توضیح میدهیم.
علت ۱: ریزش طبیعی سوزنها در فصل
در طول پاییز، سوزنهای بالغ درختان کاج که بیش از سه سال عمر دارند، زرد شده و سپس قرمز قهوهای میشوند و در نهایت میریزند. این زرد شدن معمولاً در شاخ و برگ داخلی انواع مختلف درختان کاج رخ میدهد.
راهحلها:
اگر برگها به دلیل تغییرات طبیعی یا فصلی زرد میشوند، نیازی به اقدامات پیشگیرانه ندارید.
علت ۲: آبیاری بیش از حد
کاجها در ماههای خشک به مقدار کافی آب نیاز دارند، اما آبیاری بیش از حد میتواند باعث زرد شدن برگهای کاج شود زیرا ریشهها اکسیژن کافی دریافت نمیکنند. در صورت آبیاری بیش از حد، گیاهان کاج پژمرده شده و سوزنهای زرد مشاهده میشوند.
راهحلها:
اگر فکر میکنید آبیاری بیش از حد علت زرد شدن درخت کاج شماست، میزان آبیاری را کاهش دهید. برای اطمینان بیشتر، میتوانید از رطوبتسنج خاک استفاده کنید تا رطوبت خاک اطراف درخت را بررسی کنید. همچنین میتوانید انگشت خود را چند اینچ در خاک فرو کنید تا وضعیت آن را بررسی کنید. اگر حتی چند اینچ عمق خاک مرطوب باشد، قبل از آبیاری مجدد بگذارید خشک شود.
علت ۳: آفتابسوختگی زمستانی
شرایط محیطی زمستان مانند رطوبت کم خاک، هوای خشک و بادهای زمستانی، گیاه کاج را در برابر نور شدید آفتاب زمستان آسیبپذیر میکند. این وضعیت به آفتابسوختگی زمستانی معروف است. در این حالت، بیشترین قسمتهای معرض درخت به بادهای زمستانی زرد میشوند، در حالی که قسمتهای داخلی محافظت میشوند و این زردی بیشتر در نوک شاخهها اتفاق میافتد.
راهحلها:
آفتابسوختگی با گذر زمان بهبود مییابد، اما زردی تا فصل آینده باقی میماند. برای کاهش خطر آفتابسوختگی زمستانی، میتوانید درخت کاج را یک یا دو بار در ماه آبیاری کنید، البته اگر دما بالای ۴۰ درجه فارنهایت یا ۴ درجه سانتیگراد باشد.
علت زرد شدن برگ کاج مطبق از پایین
برگهای پایینی به دلیل کمبود مواد غذایی یا شرایط نامناسب محیطی مانند نور کم یا دمای بالا زرد میشوند. علت زرد شدن برگهای کاج مطبق از پایین نیز به همین دلایل است. برای درمان زرد شدن کاج مطبق باید به دنبال تنظیم کردن رطوبت و دما باشید تا بتوانید از زرد شدن و ریزش برگهای کاج مطبق جلوگیری کنید. اگر شما نیز به دنبال کاخ مطبق با ماندگاری خوب هستید، می توانید برای دیدن گل ها و قیمت کاج مطبق با ما در ارتباط باشید.
علت خشکی نوک برگهای کاج مطبق
گرما، رطوبت کم، نور زیاد، خشکی محیط و آبیاری ناکافی و نامناسب از مهمترین دلایل خشکی نوک برگهای کاج مطبق هستند. اسپری کردن آب بر روی برگها میتواند راه مناسبی برای پیشگیری از این مشکل و تأمین رطوبت مورد نیاز گیاه باشد.
علت افتادگی برگهای کاج مطبق آپارتمانی
سه عامل مهم در آویزان شدن و افتادگی برگهای کاج مطبق دخالت دارند. کم آبی، که اولین و مهمترین علت بیحال شدن کاج مطبق است، میتواند به دلیل پوسیدگی ریشه یا آبیاری کم رخ دهد. با استفاده از سمهای قارچکش، میتوانید پوسیدگی ریشه گیاه خود را درمان کنید. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله علت افتادگی برگهای کاج مطبق مراجعه کنید.
چگونه از زرد شدن کاج مطبق جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از زرد شدن کاج مطبق، باید به نکات مهمی توجه کنید که تأثیر زیادی در حفظ سلامت این گیاه دارند. در ادامه، این نکات را بیان میکنیم:
- انتخاب گلدان مناسب: در قدم اول، یک گلدان با زهکشی خوب برای کاج مطبق انتخاب کنید.
- استفاده از قارچکش: در صورت مشاهده قارچ، از قارچکش مناسب استفاده نمایید.
- سمپاشی و کوددهی اصولی: سمپاشی و کوددهی کاج مطبق باید به صورت اصولی و صحیح انجام شود.
- بررسی نور و آبیاری: میزان نور و آبیاری گیاه را به دقت بررسی کنید تا با نیازهای آن در تناسب باشد.
- انتخاب جای مناسب: مکانی مناسب برای کاج مطبق انتخاب کنید تا نیاز به جابهجایی مکرر نداشته باشد.
علت زرد شدن کاج سوزنی
یکی از علت های زرد شدن کاج سوزنی، آبیاری بیش از حد است. زیرا با انجام این کار شما باعث کاهش اکسیژن در خاک می شوید و نبودن اکسیژن به ریشه می رسد. با این روند قارچ ها رشد پیدا می کنند و تکثیر می شوند و در نهایت به ریشه حمله می کنند و باعث زرد شدن برگ ها می شوند.