• هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
choosing-and-growing-hot-peppers

گل و گیاه فلفل، بخصوص فلفل‌های تند که به آنها چیلی نیز می‌گویند. جایگاه ویژه‌ای در اکثر از باغات و حتی محیط‌های کوچک خانگی دارند. علاوه بر تزئینی بودن این گیاه، کاشت و پروش این‌ گیاه متنوع و دلپذیر، می‌تواند سرگرمی بسیار خوبی برای علاقه‌مندان به گل و گیاه باشد. در ادامه نحوه کاشت فلفل در گلدان را به شما آموزش می دهیم.

مزیت کاشت فلفل در خانه

با این خبر خوب که کاشت گیاه فلفل در گلدان نیز بسیار آسان است. پس دیگر نگران نداشتن باغ یا باغچه نباشید و با کاشت گل فلفل در خانه، ضمن بهره‌مندی از خواص دارویی و طعم دلنشین میوه فلفل، از جنبه دکوری آن که بسیار چشم‌نواز است بهره‌مند و زیبایی را به حیاط، بالکن، پاسیو و فضای داخلی خانه خود هدیه دهید.

کاشـــت فلفـــل در گلدان

ملزومات اساسی برای کاشت و پروش گیاه فلفل، دو عنصر اساسی آب و نور  و همچنین خاک ارگانیک کشاورزی می‌باشد.

باتوجه به سه اصل فوق، چنانچه تصمیم به کاشت و پرورش گیاه فلفل گرفته‌اید، بدانید که نور کافی و آبیاری مرتب روزانه را از گیاه خود دریغ نکنید. در قدم اول و روزهای ابتدایی کاشت، گیاه فلفل شما روزانه به حداقل 5 ساعت و یا حتی بیشتر به تابش مستقیم نور خورشید نیاز دارد.

 ناگفته نماند، اگر شرایط محیطی اجازه دهد، بهتر است با دریافت حداکثری نور خورشید، به رشد بهتر گیاه خود کمک کنید. نکته دوم اینکه، آبیاری مناسب و مستقیم گیاه فلفل از طرف شما، از الزامات و ضروری‌ترین نیاز گیاه می‌باشد، بنابراین باید در جانمایی گلدان دقت نمایید که دسترسی آسان برای آبیاری روزانه برایتان آسان باشد.

خاک مناسب برای کاشت فلفل خانگی

از بحث نور و آب که بگذریم، نکته دیگر که حائز اهمیت است، این‌است که هنگام کاشت گیاه فلفل در گلدان حتماً از یک خاک ارگانیک کشاورزی و غنی استفاده کنید.

 خاک باغچه برای گیاه فلفل اصلاً مناسب نیست و استفاده از آن به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌ شود. خاک باغچه معمولی، به ریشه‌ گیاه آسیب می‌رساند و آنها را متراکم می‌سازد و بلعکس، خاک مناسب کشاورزی، فضای لازم برای رشد ریشه گیاه را فراهم و بستری مناسب برای کاشت فراهم می‌آورد.

برای مطالعات بیشتر و درمان کیست، ضدعفونی بدن و درمان بیماری های پوستی خواص گل همیشه بهار را بخوانید.

آبیاری فلفل در گلدان

نکته مهم دیگر اینکه ریشه‌های گیاه فلفل قادر نیستند که در خاک به دنبال آب حرکت کنند. بنابراین نیاز مبرم به این دارند که مکرراً آبیاری و آب مورد نیاز همواره در دسترشان باشد. پس لازم است برنامه آبیاری مناسبی برای آنها درنظر گرفته شود.

 نیاز آبی گیاه فلفل متناسب با دمای محیط متفاوت می‌باشد به‌نحوی که روزی یک بار آبیاری در دمای بالاتر از ۱۸ درجه سانتیگراد و روزی دو بار آبیاری در دمای بالاتر از ۲۷ درجه سانتیگراد کفایت می‌کند.

کاشت فلفل در گلدان

گـــرده افشـــانی گیـــاه فلفـــل

در اکثر گیاهان معمولاً دو روش برای گرده افشانی وجود دارد. “خود گرده افشانی” و “دگر گرده افشانی”.

انتقال دانه گرده از پرچم به کلاله را گرده افشانی می‌گویند. اگر پرچم‌ها و کلاله در یک گل باشند اصطلاحاً به آن “خودگرده‌افشان” و چنانچه پرچم‌ها و کلاله در گل‌های مختلف بویژه در گیاهان جدا از هم باشند، اصطلاحاً به آن “دگرگرده‌افشان” می‌گویند.

بد نیست بدانید، گیاه فلفل از نوع اول یعنی  گیاهی‌است “خودگرده‌افشان”. در گرده افشانی مستقیم “خودگرده‌افشان”، دانه‌های گرده یک گل به روی مادگی همان گل یا گل دیگری که بر‌روی همان گیاه قرار دارد انتقال می‌یابد.

لذا برای این کار احتیاج به کمکی نخواهند داشت و در اکثر موارد “خودگرده‌افشانی” صورت می‌پذیرد، در این نوح گرده‌افشانی، گلها به صورت افقی یا آویزان قرار می‌گیرند و گرده می‌تواند به راحتی روی سطح کلاله بنشیند. اگر گیاه فلفل در باغ یا مزرعه باشد، حشرات در انتقال گرده و افزایش به میوه نشستن کمک شایانی می‌کنند.

تکثیر و گرده افشانی دستی گیاه فلفل

اما اگر فلفل شما داخل گلدان و یا دور از محیطی هستند که حشرات خبری نیست، خودتان میتوانید به یکی از دو روش زیر و به صورت دستی به گرده‌افشانی آنها کمک کنید.

  • شما می‌توانید روزانه یکی دو مرتبه به آرامی به گلهای فلفل ضربه بزنید تا گرده‌ها از آنها بریزد و گرده‌افشانی صورت پذیرد.
  • شما می‌توانید با استفاده از یک قلموی نرم یا حتی یک گوش‌پاک‌کن گرده‌ها را از روی گل‌ها جمع کرده و بروی گل دیگری قرار دهید و به این ترتیب به گرده افشانی گیاه کمک کنید.

کـــود مناســـب بـــرای گیـــاه فلفـــل

 کمپوست مایع یا همان کودی که از بازیافت مواد ارگانیک از جمله مواد زائد گیاهان و حیوانات به دست می‌آید. یکی از بهترین و مناسب‌‌ترین کودها برای گیاه فلفل است.

نظر(4)

  1. مهدی

    با سلام ممنون از راهنمایی خوب تان

    1. آوا صادق بیگی

      خوشحالیم که مفید بوده براتون

  2. ریحانه علیزاده

    سلام
    معرفی خوبی بود. بعضی از این محصولات رو ندیده بودم، ممنون که باعث شدید با این محصولات آشنا بشیم.

  3. محسن

    درود وقت بخیر
    اولابابت مطالب خوبتون سپاسگذارم و خداخیرتون بده
    دوما ازتون خواهش میکنم برای خاک بگید من چه خاکی استفاده کنم؟خاک و برگ و برگ پوسیده دارم و خاک کاکتوس و کوکوپیت.
    کدام و به چه نسبتی لازمه.واینکه میتونم توی هرگلدان دوتا بوته بکارم؟چون نزدیک به شش بوته بیست سانتی دارم توی گلدان خیلی خیلی کوچیک کاشتم.ممنون میشم راهنمایی کنیدتادیرنشده خیلی جاشون تنگه.
    بازم سپاسگذارم ازتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما