• هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
FINAL 1

گیاه فیکوس، یکی از محبوب‌ترین گیاهان زینتی می باشد، این گیاه با ویژگی‌های خاصی مانند برگ‌های سبز و براق، رشد سریع و سازگاری با شرایط مختلف، توانسته محبوبیتی در بین دوستداران گل و گیاه داشته باشد. نحوه چند شاخه شدن فیکوس لیراتا یکی از موضاعات مورد علاقه در بین دوستداران این گل آپارتمانی زیبا است. چند شاخه شدن می‌تواند به افزایش زیبایی و تنوع در ظاهر گیاه کمک کند و باعث بهبود فرم و شکل گیاه ‌شود. در این مقاله، به بررسی روش‌های مختلف چند شاخه شدن گیاه فیکوس لیراتا و نکات مهم در این راستا خواهیم پرداخت.

خصوصیات فیکوس لیراتا

  • سرعت رشد بالا
  • قیمت مناسب
  • گیاهان سمی
  • متاسب آب‌و‌هوای گرم و مرطوب

آشنایی با گیاه فیکوس لیراتا

فیکوس با نام علمی  Ficus lyrat و معروف به برگ کمانچه ای ازخانواده انجیریان می‌باشد. خوشبختانه تکثیراین گیاه آپارتمانی کاردشواری نیست. پس می توانید با تکثیراین گیاه ازصرف هزینه مجدد برای خرید صرفه جویی کنید. در این مقاله، سعی کرده‌ایم تا نحوه چند شاخه شدن فیکوس لیراتا را به شما آموزش دهیم، پس تا انتها همراه ما باشید.

تکثیرو چند شاخه شدن فیکوس الاستیکا

تکثیر و چند شاخه شدن فیکوس الاستیکا ازطریق قلمه، ساده ترین روش برای تکثیر گیاه فیکوس می‌باشد. قلمه زدن فیکوس الاستیکا و لیترا مشابه قلمه زدن فیکوس بلک می باشد. در ادامه تکثیر فیکوس لیراتا از طریق ساقه را مرحله به مرحله دنبال می کنیم.

مرحله اول:  محل گیاه فیکوس را انتخاب کنید

هنگام بریدن یا قطع کردن گیاه فیکوس، ساقه ی آن شیره ای چسبنده تولید می کنند. این شیره، لاتکس گیاه فیکوس است که بسیار چسبنده بوده و پاک کردن آن از روی دست و لباس مشکل است. شما می توانید با پارچه یا سفره محیط اطراف را حفاظت کنید.

نحوه چند شاخه شدن فیکوس لیراتا
نحوه چند شاخه شدن فیکوس لیراتا

مرحله دوم:  ابزارهای مورد استفاده را تمیز کنید.

ضد عفونی کردن وسایل و ابزارهای هرس از اصول اولیه کارتکثیر می باشد. از مهم ترین عوامل شیوع و انتقال بیماری‌ها بین گیاهان ضد عفونی نکردن ایزارهای مورد استفاده حین قلمه زدن است. ضد عفونی کردن ابزار قبل و بعد از قلمه زدن از گسترش بیماری های گیاهان جلوگیری می کند.

چگونگی ضد عفونی کردن ابزار

ابتدا خاک را از ابزار پاک کنید. سپس ابزار را برای چند دقیقه در محلول آب گرم و صابون با PH مناسب یا الکل 70%بگذارید. سپس تیغه را تمیز کرده و کاملا آبکشی کنید. بهتر است در مرحله اخر  ابزار با پارچه تمیز خشک شود.

مرحله سوم:  قلمه زدن از گیاه فیکوس لیراتا

سمت هایی از ساقه گیاه که رشد متراکم و قوی دارند بهترین انتخاب برای برش قلمه هستند. ساقه‌های ۹ تا ۱۲ سانتی را از محل رشد قطع کنید. پیشنهاد می شود چند قلمه بیشتراز تعدادی که مد نظر دارید، قلمه بگیرید زیرا همه ی قلمه ها بعد از بریده شدن زنده نمی مانند و به گیاه جدید تبدیل نمی شوند.

حتما برای قلمه زدن شاخه‌های جوان را انتخاب کنید. درهر برشی که می زنید مطمئن باشید حداقل دوبرگ در ساقه بریده شده وجود داشته باشد. قلمه گرفتن به خصوص در زمان هرس کردن توصیه می شود، بریدن شاخه های بلند گیاه را به تعادل می رساند و همچنین به رشد سریع فیکوس کمک می کند.

مرحله چهارم: جدا کردن برگ ها

نگه داشتن برگ های سالم روی قلمه شما را از ادامه روند فتوسنتز مطمئن می کند. اما تعداد برگ های روی قلمه نباید زیاد باشد زیرا باعث از بین رفتن قلمه می شود.

جالب است بدانید تا زمان تکیل شدن ریشه در قلمه گیاه فرآیند تعریق از برگ اتفاق می افتد. هرچه قدر تعداد برگ ها بیشتر باشد خروج آب بیشتر انجام می شود. بنابراین اگر تعداد برگ ها بیشتر باشد گیاه زود تر آب خود را از دست داده و چون ریشه ای برای جبران آب از دست رفته ندارد سریع خشک می شود.

مرحله پنجم:  استفاده از هورمون ریشه زایی

انتخاب محل درست برای استفاده از هورمون ریشه زایی در قلمه‌زنی بسیار مهم است. گیاه فیکوس نسبتا  سخت و ضخیم می‌باشد. این بافت محکم برای تشکیل ریشه به کمک نیاز دارد. هورمون‌ها برای سرعت بخشیدن به فرآیندهای خاص گیاهان می شوند و به رشد سریع فیکوس کمک می کند. هورمون ریشه زایی هنگام تکثیر درختان فیکوس بسیار مفید می‌باشد، زیرا باعث توسعه ریشه شده و نهایتا منجربه رشد سریع فیکوس می شود.

مرحله ششم : پیگیری روند رشد با صبر و حوصله

رطوبت و پیشرفت رشد قلمه‌های خود را بررسی کنید خاک قلمه ها می بایست مرطوب باشد اما غرقاب نشود. آبیاری نادرست می تواند علت رشد نکردن فیکوس باشد.

نحوه چند شاخه شدن فیکوس لیراتا
نحوه چند شاخه شدن فیکوس لیراتا

مرحله هفتم:  جا به جایی قلمه به گلدان اصلی

وقتی قلمه‌های شما صاحب ریشه‌های قوی شدند زمان آن رسیده است که آن ها را به گلدان اصلی منتقل کنید تا فرصت رشد بیشتری در اختیار داشته باشند. به یاد داشته باشید در این مرحله به هیچ عنوان خاکی که به ریشه ی قلمه چسبیده کاملا از ان جدا نشود و ترجیحا ریشه های جوان لمس نشوند. جدا کردن خاک ممکن است آسیب زننده باشد و باعث توقف رشد قلمه شود.

به علاوه جدا نکردن خاک از ریشه ها باعث حفظ رطوبت شده و هنگام انتقال به گلدان جدید گیاه خشک نمی شود.

سخن آخر

تمایل به تکثیر گیاه فیکوس در بین طرفداران این گیاه بسیار زیاد است. همانطور که قبلا اشاره کردیم تکثیر گیاه فیکوس از طریق قلمه‌ها از بهترین روش های تکثیر این گیاه می باشد. نکته قابل توجه این است که پس از تکثیر و رشد آن چیزی که باعث ماندگاری گیاه برای سالیان سال می شود نگهداری و محیا کردن شرایط برای گیاه است. چرا که آبیاری نامناسب، نور نامطلوب می تواند باعث افتادگی برگ فیکوس شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما