• هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
Dahlia

گل کوکب یا داهلیا انواع مختلفی دارد. برخی ظاهر توپی دارند که به آن کوکب توپی می گویند. پرورش و نگهداری گل کوکب در باغچه و آپارتمان فضا را عطرآگین می کند. به‌منظور ارتقاء دانستنی‌های شما دوستداران گل و گیاه، در این نوشته به روش پرورش و نگهداری گل کوکب در آپارتمان می‌پردازد.

کاشت، پرورش و نگهداری گل کوکب در آپارتمان

تکثیر گل‌کوکب به سه روش کاشت بذر، تقسیم غدد(اصطلاحاً پیاز کوکب) و قلمه زدن صورت می‌پذیرد. مناسب‌ترین بازه زمانی برای کاشت گل‌کوکب اواسط خردادماه است. دراین صورت شاهد شکوفایی گل‌ها در اواخر تابستان تا پاییزخواهید بود. حال با شرایط نگه‌داری و کاشت گل‌کوکب آشنا می‌شویم.

  • گل‌کوکب از دسته گیاهانی‌است که مشابه خیلی از گل‌های دیگر، به‌سادگی در گلدان کاشت و قابل نگه‌داری می‌باشد. بنابراین محیطی آرام، زیبا و با نشاط را برایتان فراهم می‌کند. بدانید که گل‌کوکب در اندازه و رنگ‌های مختلف در طبیعت موجود می‌باشد. با رعایت اصول باغبانی‌ می‌توان به گل‌های درشت‌تر دست پیدا کرد.
پرورش و نگهداری گل کوکب

کاشت به‌روش غدد ریشه گیاه

ابتدا با یک چاقوی تیز، غده‌ها را از گیاه اصلی جدا کنید. غده‌ها باید حدوداً در عمق 15 سانتی‌متر در خاک مناسب و گلدانی که قبلاً آماده کرده‌اید، دفن شوند و مرتباً و بسته به نیاز، آبیاری شوند. مرطوب نگه‌داشتن خاک، از الزامات رشد گیاه می‌باشد.

کاشت به‌روش بذر

بذر را با احتیاط در لایه سطحی خاک کاشته و به‌آرامی به‌داخل خاک فشار دهید. گلدان را کاملاً آبیاری و تا زمان جوانه‌زدن، سطح خاک را مرطوب نگه‌دارید. توجه داشته باشید که در هنگام آبیاری، بذرها جابجا نشوند.

بدانید که از زمان کاشت تا جوانه‌زنی، بازه زمانی 7 تا 10 روز را باید به‌انتظار بنشینید. زمانی که ارتفاع جوانه‌ها به حدود 8 سانتی‌متر برسد، باید جوانه‌ها را با احتیاط و به آرامی از خاک خارج و به گلدان بزرگتر انتقال دهید.

دقت کنید که این جابجایی با احتیاط کامل صورت پذیرد و به ریشه‌ها، بخصوص ریشه‌های نازک گیاه، آسیب وارد نشود. برای پیشگیری از مشکلات بعدی و همچنین دستیابی به رنگ‌بندی گل مورد علاقه خود، تأکید می‌گردد، بذر را از مراکز معتبر تهیه نمائید. در مناطق سردسیر، شب‌ها گلدان را به داخل منزل انتقال دهید.

کاشت به‌روش قلمه زدن

یکی دیگر از روش‌های ازدیاد گل کوکب، قلمه زدن می‌باشد. برای انجام آن، باید در بازه زمانی اوایل زمستان تا اواسط اسفندماه، غده‌ها را در بستر ماسه‌ای گلدان بکارید. با گذشت زمان، ساقه‌ها نمایان و به ارتفاعی حدود 3 تا 5 سانتی‌متری که رسیدند، با یک چاقوی تیز، ساقه‌ها را به‌همراه مقدار کمی از غده جدا نمائید.

مخلوط کردن انتهای بریده شده قلمه با هورمون‌ها و یا پودر ریشه‌زایی، کمکتان می‌کند که ریشه‌دار شدن گیاه، راحت‌تر و سریع‌تر انجام گردد. سپس قلمه را در عمق حدودی 1 تا 2 سانتی‌متری ماسه نرم ، کاشته و گلدان را به محلی گرم، نقل مکان دهید.

برای جلوگیری از ورود بیماری و آفت به گیاه، می‌توانید محل بریدگی روی غده‌ها را با خاک‌ذغال پوشش دهید. حدود سه الی چهار هفته، قلمه‌ها ریشه زده، بنابراین می‌توانید آن را به محل اصلی (گلدان بزرگتر یا باغچه) انتقال دهید.

در پایان بد نیست بدانید از مهمترین آفات این گل، می‌توان به سوسک، شته، عنکبوت و حلزون اشاره کرد. البته کپک‌پودری نیز در پائیز شیوع پیدا خواهد کرد. در صورتی که به دنبال نابودی آفت گل کوکب هستید اینجا را کلیک کنید.

نکات نگهداری گل کوکب

  • پنج عامل اصلی که می‌تواند شما را به بهترین نتیجه و دسترسی به گل‌های مقاوم و چشم‌نواز برساند، عبارتند از خاک، نور، آبیاری، دما و کوددهی است. بنابذاین با انتخاب صحیح و رعایت بازه زمانی مناسب و همچنین تأمین نیاز دما و نوری گیاه، بی‌شک هدفتان محقق می شود.
  • خاک باغچه به‌همراه ورمی‌کمپوست و یا خاک شنی و نرم با ضریب نفوذپذیری و حاصل‌خیزی بالا، از مناسب‌ترین انتخاب‌ها برای بستر کاشت گل‌کوکب به‌حساب می‌آید.
  • دقت کنید که گلدان بستر کاشت گل‌کوکب را در بالکن جنوبی، پشت پنجره نورگیر و یا هر محلی که از نور کافی خورشید برخوردار است، قرار دهید، چرا که این گل برای رشد و نمو، به نور فراوان خورشید محتاج است.
  • لازم است بدانید گل‌کوکب از انواع گل‌هایی‌است که نیاز آبی بالایی دارد و کمبود آن، غنچه کردن مجدد آن در تابستان را در پی نخواهد داشت. دقت کنید که خاک گلدان را همیشه مرطوب نگه‌دارید، لیکن از خیس بودن و غرقاب بودن خاک پرهیز کنید.
  •  مقاومت و تحمل پیازکوکب تا دمای منفی 12 درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد که بد نیست بدانید، دمای بین 18 تا 22 درجه سانتی‌گراد، بهترین و مناسب‌ترین دما برای رشد و نمو گیاه گل‌کوکب محسوب می‌شود.
  • برای داشتن یک گیاه شاداب و پربار، در زمان کاشت، از مقداری کودپوسیده‌دامی در زیر غده‌ها استفاده کنید. همینطور استفاده ماهیانه از کود کم‌ازت (کود مایع نباشد) توصیه میشود. از آسیب رساندن به گیاه، با کوددهی بیش‌از اندازه و استفاده از کود با ازت بالا، پرهیز کنید.
    تا اینجا با شرایط و بستر مناسب کاشت گل‌کوکب آشنا شدید. پس دست به‌کار شوید و برای کشت و پرورش اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما