امروزه به دلیل تغیر سبک زندگی و آپارتمان نشینی نگهداری از گیاهان و گل ها شرایط خاصی را می طلبد. بنابراین باید توجه نمود شرایط گیاهان فراهم گردد. از جمله شرایط نگهداری گیاهان ایجاد شرایط رطوبتی متناسب برای آنان است. در ادامه قصد داریم شما را با راه های افزایش رطوبت آشنا کنیم.
میزان رطوبت مورد نیاز
به طور نرمال مناسب ترین شرایط رطوبتی گیاهان، رطوبت بین 40 تا 60 درصد می باشد. در شرایط رطوبتی بیشتر یا کمتر از این مقدار ممکن است گیاه را با تنش مواجه کند.
علایم کاهش رطوبت گیاهان
- پژمرده شدن گیاه و خشک شدن گل: پژمرده شدن و خشک شدن ناگهانی گل و شکوفه ها یکی از شایع ترین و مشخص ترین نشانه تنش رطوبتی است
- تغیر رنگ برگ ها: چنانچه لبه ها و حاشیه برگ ها به قهوه ای تغیررنگ دهند نشان دهنده این موضوع است که گیاه دچار کمبود رطوبت است.
- ریزش شکوفه ها: یکی دیگر از علایم تنش خشکی ریزش ناگهانی شکوفه های گل می باشد. بدون آنکه باز شوند میریزند
نشانه های کاهش رطوبت (تنش رطوبت) در گیاهان
- تغییر رنگ برگ ها : اگر لبه ها و حاشیه برگ های گیاهان ، تغییر رنگ داده و رنگ آنها قهوه ای شود ، نشانه ای از تنش رطوبتی گیاه است .
- پژمرده شدن : یکی دیگر از علائم مهم تنش گیاهان ، پژمرده شدن آنهاست !
- عدم رشد شکوفه ها : اگر مشاهده کردید که شکوفه های گیاهان به مدت طولانی است که رشد نکرده اند و در یک اندازه مشخصی قرار دارند ، نشانه ای از تنش رطوبتی آنهاست .
- خشک شدن گل ها : گاهی اوقات پیش می آید که گیاهی که به تازگی شکفته و گل داده است ، ناگهان گل های آن خشک می شود . این علامتی از تنش رطوبتی گیاه است .
- ریختن شکوفه ها : اگر دیدید که شکوفه های گیاه یکی پس از دیگری بدون باز شدن به زمین میریزد ، باید بدانید که مشکل از عدم وجود رطوبت هوای کافی برای گیاه است .
راه های افزایش رطوبت هوا برای گیاهان
غبارپاشی : بدین منظور آب را داخل اسپری آب ریخته و بسته به نوع گیاه به صورت روزانه یا هفتگی اقدام به غبارپاشی و اسپری گیاهان نمایید. نکته ای که باید بدانید و حتما به آن توجه نمایید این است که این امر برای گیاهان کرک دار همچون بنفشه آفریقایی مضر می باشد زیرا آب در کرک های آن ماندگار می گردد و بعد از مدت کوتاهی باعث ایجاد بیماری های قارچی در گیاه می شود که به صورت لکه های قهوه ای رنگ ظاهر می شود.
قراردادن گیاهان در کناریکدیگر :
از جمله راه های دیگر برای افزایش رطوبت محیط قرار دادن گلدان گل ها در کنار یکدیگر است.
استفاده از دستگاه بخور سرد
اسفاده از دستگاه بخور یکی دیگر از روش های موثر در افزایش رطوبت هوا برای گیاهان می باشد. به خصوص زمانی که با کمبود شدید رطوبت و بخار آب همراه هستیم این روش فوق کاربردی و مناسب است.
نکته:
توجه داشته باشید که بعضی از مکان های خانه همچون آشپزخانه و حمام رطوبت بالایی دارد که ممکن است باعث تنش رطوبتی بالایی گردند. بنابراین بهتر است مراقب باشید.
توجه نمایید اگر گیاهتان در شرایط رطوبتی بالایی رشد نموده است همواره سعی کنید این شرایط را برای آن محیا نمایید. چرا که تغیر شرایط باعث ایجاد تنش برای گیاهان می گردد. مجموعه گل و گیاه نادی سعی نموده در این مقاله شما را با راهکارهای افزایش شرایط رطوبتی در محیط آپارتمان و منزل آشنا نماید. چنانچه در زمینه نگهداری دچار مشکل هستید، می توانید با ما تماس باشید.