پروژه های طراحی فضای سبز در الهیه و سایر نقاط تهران ملزم به رعایت اصول و نکات فنی است. در واقع اگر چه طراحی فضای سبز ویلا و ساختمان ها یک الگوی ثابتی دارند. اما برای رسیدن به یک نتیجه متفاوت، زیبا و منحصر به فرد باید همواره از ایده های نوین بهره برد. با ما همراه باشید تا با این نکات و نمونه کارها آشنا شوید.
نکاتی اجرایی در طراحی فضای سبز
یک طراحی فضای سبز اصولی نباید هیچ گونه پرتی داشته باشد. بنابراین باید از تمام فضاهای موجود استفاده کرد. در طراحی فضای سبز غیرحرفه ای به دلیل نقصی در محیط ممکن است بخشی در نظرگرفته نشود. این مساله خود نقصی در طراحی فضای سبز است. در واقع یکی از دلایل طراحی فضای سبز، پوشش این نقص ها می باشد.
باید به هارمونی بودن و تناسب ابعاد فضای سبز دقت شود. به عنوان مثال ایجاد یک استخر بزرگ در یک محیط کوچک با اجرای فضای سبز جور در نمی آید. پس تناسب ابعاد المان های مختلف مهم است.
کاشت گل همچون گیاهان سبز و درختان بسیار مهم است. ما همواره سعی می کنیم در پروژه های طراحی فضای سبز در الهیه و پروژه های دیگر ترکیب متناسب از این سه را استفاده کنیم. اگرچه عمر گل کوتاه است اما ترکیب رنگی زیبای گل ها محیط زیباتر و دلچسب تری را خلق می کنند.
سیستم آبیاری یک نکته بسیار پراهمیت در اجرای طراحی فضای سبز است. حتما سعی شود سیستم آبیاری حرفه ای و متناسب با فضای سبز شما باشد. در غیر اینصورت هدر رفت آب، نابودی گل و گیاه را خواهید داشت که بسیار پرهزینه تر خواهد بود.
مراحل اجرای فضای سبز در الهیه تهران
جهت اجرای فضای سبز در الهیه لازم است که تمامی مراحل زیر طی شود:
1- اندازه گیری مساحت
جهت اندازه گیری مساحت محیطی را که قصد اجرای فضای سبز را در آن داریم را از ابزار حرفه ای کمک می گیریم. در اکثر پروژه های الهیه مکان ها دارای سطوح صاف، یکنواخت و مربع شکل نبوده و اکثرا دارای پرتی هستند. بنابراین اندازهگیری ها با دقت صورت می گیرد تا نقشه ابتدایی کاملا با محیط پروژه منطبق باشد.
2- بررسی وضعیت خاک
قبل از اجرای فضای سبز در الهیه خاک آن بررسی می شود. چرا که بهتر است قبل کاشت خاک پروژه جهت محوطه سازی به خوبی تقویت شود. بنابراین در صورت نیاز به تقویت مواد لازم را به خاک اضافه می کنیم تا خاک به وضعیت استاندارد برسد. تا مشکلی پس از کاشت صورت نگرفته و رشد و نگهداری گیاهان به درستی انجام شود.
3- سنجش شرایط اقلیمی منطقه
شرایط جغرافیایی و اقلیمی منطقه الهیه در نظر گرفته خواهد شد. مجموعه طراحی فضای سبز نادی تلاش می کنند در مناطق مختلف تهران که وضعیت بارش های فصلی و درجه هوا قدری متفاوت توجه شود.
همچنین اگر در پروژه محوطه سازی الهیه ساختمان های بلندی در اطراف واقع شده باشد توجه کرد. زیرا وضعیت دریافت و جریان باد در این ناحیه، متفاوت خواهد بود. این مساله بر میزان و شدت تابش نور آفتاب نیز تاثیرگذار است.
بنابراین یکی دیگر از نکاتی که باید به آن خیلی توجه کرد تابش خورشید با توجه به مساله ساختمان های اطراف است. از آنجا که گل و گیاهان نیاز متفاوتی به دما دارند حتما این نکته نیز مورد توجه واقع می شود. بنابراین در نقاطی که شدت تابش کمتری داریم، گل و گیاهان سایه پسند کاشته می شوند و برعکس.
در پروژه دیوار سبزدر الهیه عوامل زیر جهت انتخاب پوشش گیاهی مدنظر گرفته می شود:
- شدت نور
- رطوبت محیط
- حرارت
- میزان و کیفیت آب در دسترس برای آبیاری
- شدت و جهش وزش باد
- نوع خاک
- و سایر عوامل تاثیرگذار
چنانچه در دیوار سبز گونه های گیاهی انتخاب شود که با محیط سازگاری نداشته باشد هزینه های زیادی هدر خواهد رفت. چرا که ممکن است گیاهان دچار تنش خشکی، حمله آفات گیاهی و … قرار بگیرند. از این رو هنگام طراحی فضای سبز در الهیه سعی شده از گونه های گیاهی بومی آن منطقه استفاده شود که مقاومت و سازگاری بیشتری دارند.
طراحی نقشه فضای سبز
با در اختیار داشتن مساحت پروژه و وضعیت جغرافیایی و سایر مسائل می توان اقدام به محوطه سازی نمود. در این مرحله می توان نحوه گل آرایی گل و گیاهانی که در نظر دارید و نیز المان های دیگر چون استخر، حوضچه، فواره، آبنما، نیمکت، بلوک های چوبی، آلاچیق و غیره را تعیین کنید.
در طراحی نقشه محوطه سازی در الهیه سیستم آبیاری نیز تعیین می شود. به این ترتیب تعیین می شود کدام قسمت ها نیاز به آبیاری قطره ای دارند. مشخص است که در قسمت هایی که چمن به کار رفته باید آبیاری به صورت فواره ای صورت بگیرد. اما در بخشی که درخت و گیاهان دیگر کاشته می شوند، معمولا نیازمند آبیاری قطره ای است.
نگهداری از فضای سبز
حتما باید به تصیه کارشناسان طراحی فضای سبز توجه کنید. چرا که نگهداری فضای سبز پس از اجرای آن بسیار پراهمیت است. باید به هر بخش از گیاهان توجه کرد. چرا که ممکن است به دلیل زاویه تابش خورشید در هر قسمت گیاهانی با نیازهای نوری و آبی متفاوتی کاشته شده باشند. پس حتما طبق دستورالعمل ها پیش روید.