• هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
Watering houseplants while traveling

هنگام فرارسیدن تعطیلات اولین سوالی که ذهن علاقه مندان گل و گیاه را درگیر می کند این است که حالا که میخوام برم مسافرت گلامو چیکارکنم؟  روش های متداولی برای آبیاری گلدان های آپارتمانی پیشنهاد می شود مانند: آبیاری گلدان با نخ کاموا، گذاشتن گلدان در تشت آب، آبیاری با بطری وارونه، آبیاری اتوماتیک گلدان ها، استفاده از آب بانک.

آبیاری گلدان با نخ کاموا یا فیتیله‌گذاری

در روش آبیاری گلدان با نخ کاموا آب به کمک رشته‌ی کاموا به گیاه می‌رسد. از روش آبیاری قطره ای می توانید طولانی مدت برای آبیاری گیاهان آپارتمانی استفاده کنید بدیهی است که با در نظر گرفتن میزان آب بیشتر زمان طولانی تری می‌توانید از آن برای آبیاری گیاهان اپارتمانی استفاده کرد. اگر مخزنی با ظرفیت آب بیشتر انتخاب کنید می توانید به صورت همزمان  برای آبیاری چند گلدان استفاده کنید.نکته مهم این است که حتما نخ کاموا را با جنسی انتخاب کنید که ظرفیت جذب آب بالایی داشته باشد.
قبل ازهراقدامی باید بدانید که روش آبیاری قطره ای یا همان فیتیله گذاری مناسب گیاهانی است که حداکثر سه بار درهفته نیازبه آبیاری دارند. همچنین تعداد روزهایی که می توان به این روش آبیاری اعتماد کرد بین 4 الی 15 روز می باشد.در این روش کافی است تشت آبی فراهم کرده و به میزان کافی در آن آب بریزید بعد به تعداد گلدان ها نخ های کاموا را قیچی کنید و یک سر آن را درتشت آب و یک سر دیگر را در خاک گلدان به عمق 2 سانتی متر فرو کنید. فراموش نکنید اگر تشت آب هم سطح گلدان ها باشد گیاه می تواند به مدت طولانی تری آبیاری شود.
در مواردی ممکن است بنا به دلایلی نخواهید گلدان ها را در یک فضا نزدیک هم جمع کنید پس در اینصورت باید برای هر گلدان از یک ظرف آب جدا استفاده کنید.پیشنهاد می شود برای جلوگیری از عمل فتوسنتز، حتما از یک چراغ روشن استفاده کنید.

میخوام برم مسافرت گلامو چیکار کنم
میخوام برم مسافرت گلامو چیکار کنم

گذاشتن گلدان در تشت آب

گذاشتن گلدان در تشت آب مناسب گیاهانی است که آبیاری بیشتری نیاز دارند. برای این روش وان حمام یا یک لگن بزرگ را تا نیمه پرازآب کنید و کف آن را حوله قرار دهید و روی حوله ها گلدان های خود را قراردهید. اب از سوراخ کف گلدان به راحتی وارد گلدان می شود و ریشه، آب را به سایر قسمت های گلدان می رساند.
پیشنهاد می شود این روش را برای گیاهانی که به نور مستقیم و زیاد آفتاب نیاز دارند استفاده نکنید، خصوصا اگر از وان حمام استفاده می کنید، کمبود نور گیاه را از بین خواهد برد.
>آبیاری اتوماتیک گلدان ها سیستم  گلدان ها، سیستمی خودکار است که به شیر آب متصل می شود. شما می توانید فقط با باز کردن> شیر آب به صورت همزمان شاهد آبیاری همه ی گلدان های خود باشید. البته نوعی از این دستگاه های اتوماتیک دارای تایمرآبیاری قطره ای است که در زمان مشخص گلدان های شما را آبیاری می کند. به کمک آبیاری اوتوماتیک از شرآبیاری دستی راحت می شوید.

“میخوام برم مسافرت گلامو چیکار کنم” میخوام برم مسافرت گلامو چیکار کنم
مزایای آبیاری اتوماتیک گلدان ها
>از دیگر مزایای آبیاری اتوماتیک گلدان ها می توان به صرفه جویی در مصرف آب و کمک به رشد منظم گیاهان اشاره کرد. سیستم آبیاری اتوماتیک توانایی آبیاری گلدان ها با میزان آب مشخص را دارد به صورتی که گیاه تشنه نماند و یا غرق در آب نشود. در این سیستم مواد مغذی خاک حفظ می شود و با آبیاری به شیوه دستی این مواد به یکباره شسته نمی شود.>در آبپاشی به شیوه ی دستی ممکن است رطوبت و آب روی برگها مانده و سبب بروز بیماری های قارچی شود اما در شیوه آبیاری اتوماتیک آب مستقیما به ریشه می رسد و از بروزعلائم قارچی شدن گیاه جلوگیری می کند.

آب بانک، وسیله ای هوشمند برای آبیاری گلدان ها

آب بانک بهترین وسیله برای آبیاری در زمان سفراست. وسیله ای بسیار ساده که به سر بطری نوشاه یا آب معدنی متصل می شود. این وسیله ی کاربردی از قسمتی با جنس  سفال تشکیل شده است که با توجه به نیاز گیاه به رطوبت، آب مورد نیاز گیاه را در اختیارش قرار می دهد. عملکرد این دستگاه شبیه پستانک عمل می کند و فقط آب را در زمانی در اختیارگیاه قرار می دهد که خاک گیاه خشک شده باشد.

نام دیگر این روش، آبیاری کوزه‌ای است و از قدیمی‌ترین روش های آبیاری طراحی فضای سبز هم می باشد. شاید برای شما این پرسش پیش بیاید که آب بانک چه تفاوتی با برعکس کردن بطری آب در خاک گلدان دارد؟ در پاسخ باید گفت در روش برعکس کردن بطری آب، آب به صورت قطره قطره و بی وقفه به گیاه می رسد اما با استفاده از آب بانک تنها زمانی که خاک خشک شود آب در اختیار گیاه قرار می گیرد و در واقع آب بانک مانند سنسوری بدون برق و باطری عمل می کند.

ساخت دستگاه آبیاری خودکار گیاهان در منزل

دستگاه آبیاری خودکار وسیله ای اتوماتیک است که بوسیله آن می توان زمان آبیاری و میزان آبیاری را مشخص کرد. این دستگاه ازقطعات مختلفی ساخته شده است که هر قطعه وظیفه ای در عملکرد نهایی این دستگاه دارد. قطعات دستگاه آبیاری خودکار هرکدام از قطعات دستگاه آبیاری وظیفه ای برعهده دارند. 1-منبع تغذیه 9 ولت 2-رگولاتور ولتاژ7805 3-پروب تشخیص رطوبت 4- پتانیسومتر 5-ال ای دی(قرمز – سبز) 6-ترانزیستور BC5476- ولتاژ ورودی غالباً از منابع تغذیه، نوسانات قابل توجهی دارد. این نوسانات می‌توانند کارایی مدارها را مختل کنند.

 برای حل این مشکل، از قطعه‌ای به نام رگولاتور ولتاژ استفاده می‌کنیم. وظیفه این دستگاه تنظیم و تثبیت خروجی جریان و ولتاژ در یک سطح معین است. این کار به طور قابل توجهی مانع از آسیب‌دیدگی مدار می‌شود و اطمینان می‌دهد که عملکرد آن به درستی انجام می‌شود. پروب تشخیص رطوبت: عملکرد دستگاه پروب به اینگونه است که جریان برق از یک سمت به مدار وارد می‌شود و در صورتی که آب و رطوبت وجود داشته باشد ، از سمت دیگر این جریان خارج می‌شود. دستیابی به این عملکرد حتی می‌تواند به وسیله دو رشته سیم هم انجام شود. هرچند این سیم‌ها کیفیتی به اندازه پروب‌های آماده ندارند، اما به اندازه کافی کاربردی هستند. ابتدا اطمینان حاصل کنید که منبع تغذیه به طور کامل خاموش است. از خروجی رگولاتور 7805، یک سیم به پروب تشخیص رطوبت وصل می‌شود. سپس، ادامه سیم خروجی رگولاتور از طریق یک مقاومت 200 اهمی به یک LED سبز و پس از آن به کلکتور ترانزیستور متصل می‌گردد.

 سر دیگر پروب رطوبت (یا یک تکه سیم مسی) به بیس ترانزیستور وصل شده و از بیس ترانزیستور به یکی از پتانسیومترهای 50k متصل می‌شود. سر دیگر پتانسیومتر نیز به زمین وصل می‌گردد. لازم به ذکر است که امیتر ترانزیستور نیز باید به زمین متصل شود. قسمت تشخیص رطوبت خاک: این بخش از مدار به‌طور خاص برای تشخیص رطوبت خاک طراحی شده است. شما می‌توانید از این قسمت به‌عنوان یک سنسور مستقل تشخیص رطوبت خاک برای گلدان استفاده کنید. آی‌سی 7404: مجموعه‌ای از گیت‌های معکوس کننده سیگنال‌های ولتاژ است وبرای فعال شدن پمپ در هنگام خشکی عدم وجود رطوبت کافی در مدار کاربرد دارد.

 از سیمی که پروب را به ترانزیستور اول متصل می‌کند، یک اتصال دیگر گرفته و آن را به یکی از گیت‌های NOT آی‌سی 7404 وصل می‌کنیم. سپس از خروجی گیت NOT به بیس ترانزیستور دوم و به‌طور موازی از طریق یک مقاومت 100 اهمی به یک LED قرمز متصل می‌شویم.
در این بخش نیز، مانند قسمت اول، از بیس ترانزیستور به یک پتانسیومتر 50k و سپس به زمین اتصال برقرار می‌شود.
در ادامه، قسمت منفی پمپ به کلکتور دوم وصل شده و با استفاده از یک دیود 1N4148، اتصالی از همان کلکتور به سر مثبت پمپ آب ایجاد می‌شود. این دیود از عبور جریان موازی با موتور جلوگیری می‌کند. در نهایت، امیتر این ترانزیستور نیز باید به گره زمین متصل شود.

این مدار قابلیت تشخیص رطوبت خاک را داشته و درصورت نیازبه آب ، پمپ بصورت خودکار روشن شده و خاک را سیراب می کند.

از خروجی رگولاتور 7805 یک سیم به پروب تشخیص رطوبت متصل می کنیم  و سپس سیم رگولاتور را به کمک مقاومت 200 اهمی، به ی ال ای دی سبز و بعد به کالکتور ترانزیستور وصل می کنیم. یک سر دیگر پروب تشخیص رطوبت را  به بیس ترانزیستور وصل کرده و سر دیگر پتانسیومتر را به زمین متصل می کنیم.

در انتها امیداوریم با معرفی روش های مختلف آبیاری گلدان در منزل پاسخ پرسش وقتی میخام برم مسافرت گلهامو چکار کنم را به شما عزیزان داده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما