گیاه آکواریومی یا آکواریوم پلنت علاوه بر زیبایی محیط درون آکواریوم با عث سالم شدن محیط آبی نیز می گردد. وجود گیاهان آبی در آکواریوم باعث می شود گیاه دی اکسید کربن را جذب کند و اکسیژن آزاد نماید و از این راه محیط را برای ادامه زندگی ماهیان و دیگر آبزیان مطلوب می کند. همچنین گیاهان آکواریومی محرک بسیار جالبی برای افزایش تولید مثل می باشد و باعث ایجاد یک اکوسیستم طبیعی سالم تری می شود. در ادامه یاد میگیریند چجوری گیاهان آکواریومی بکارید…
کف پوش گیاهان آکواریومی
باید قبل از اقدام با استاندارد و مسایل مربوط به کاشت و نگداری گیاهان آکواریومی اطلاعات کسب نمود. چرا که عدم آگاهی کامل ممکن است آسیبی به آبزیان وارد کند.
به عنوان نمونه سنگ های مورد استفاده در کف پوش آکواریوم باید حدود 3 میلیمتر باشند و مقدار کلسیم آنها نیز پایین باشد. در صورت رعایت موارد ریشه گیاه به راحتی رشد کرده و گیاه شاداب و سالم باقی می ماند.
کف پوش باید حاوی سنگ ریزه های 2-3 میلی متری و صیقل داده و نرم باشد. دقت کنید کف پوش را از مراکز معتبر خریداری نمایید و مطمئن شوید حاوی مواد مضر نباشد. بدین ترتیب گیاه به راحتی ریشه می دواند.
البته توجه کنید که به طور کامل از شن استفاده نکنید چرا که ممکن است بعد مدتی شن ها بهم چسبیده و محکم مثل سنگ محکم شود و مانع از رشد ریشه گردد. لذا بهترین کف پوش ماسه شسته شده به همراه سنگریزه هست. خاک به دلیل داشتن مواد آلوده کننده اصلا در کف پوش آکواریوم توصیه نمی گردد.
کاشت گیاهان آکواریومی
ماسه شسته شده و سنگریزه ها را با شیب ملایم کف آکواریوم قرار بدهید. می توانید به منظور جذابیت بیشتر از سنگ های تزیینی نیز استفاده نمایید. جهت جلوگیری از بهم ریختگی کف پوش حین آبریزی داخل آکواریوم بهتر است بشقاب یا یک وسیله مسطح استفاده کنید و روی آن آب بریزید تا کف پوش را احاطه کند.سپس یکی یکی اقدام به کاشت گیاهان کنید. حتما قبل از کاشت هر گیاهی دقت کنید چنانچه برگ آسیب دیده ای دارند آن را کنده و دور بریزید و گیاه یک دست سالم را بکارید.
بعداز گذشت یک هفته چنانچه محیط آکواریوم دچار مشکلی نبود و گیاهان در وضعیت مطلوبی بودند می توانید به درون آکواریوم ماهی ها را اضافه کنید.
نور مطلوب گیاهان آکواریومی
میزان نور مورد نیاز برای گیاهان آکواریومی بسته نوع گیاه متفاوت است. لذا بهتر است همیشه تعادلی در میزان نوردهی به گیاه باشد.
معرفی چند گونه گیاه آکواریومی
آنوبیاس نانا
این گیاه با نام علمی nana Anubias گیاهی بسیار از جمله گیاهان مقاوم و بسیار زیبای آکواریوم می باشد. بهترین دمای رشد این گیاه آکواریومی حدود 20- 30 درجه سانتی گراد می باشد.
از دیگر ویژگی های این گیاه سرعت رشد پایین آن و خورده نشدنش توسط ماکیان است و ph بین 5/5 تا 9 در جه را تحمل می کند.
کریپتوکوریون بالانسا
گیاه آکواریومی کریپتوکوریون بالانسا با نام علمی balansae Cryptocoryne به دلیل ماندگاری بالا و زیباییش از جمله گیاهان پرطرفدار آکواریوم می باشند.
بهترین دمای و ph مناسب برای آن حدود 22-28 در جه سانتی گراد و 6- 8 ph می باشد. شایان ذکر است این گیاه دارای قیمت نسبتا بالایی است.
گیاه توری شکل یا ماداگاسکار توری شکل
گیاه آکواریومی توری شکل با نام علمی madagascariensis Aponogeton دارای سرعت رشد بسیار بالایی می باشد و دمای مناسب برایرشد و ماندگاری آن 15-30 درجه سانتی گراد با pH 5/5-5/6 است.
لازم به توضیح است، این گیاه به نیتریت و آمونیاك حساس است بنابراین در صورتی که از این گیاه در آکواریوم خود استفاده می نمایید باید فورا آب آن را تعویض نمایید.