• هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
Begonia spotted

گاه مشکلات و بیماری هایی که برای گیاه بگونیا خالدار پیش می آید نگران کننده است. لذا در این مقاله سعی داریم به مشکلات بگونیا خالدار از جمله علت خشک شدن برگ بگونیا خالدار، علت سوختن نوک برگ بگونیا، علت ریزش برگ های بگونیا، علت خراب شدن بگونیا، علت گل ندادن گل بگونیا و …. در ادامه صحبت کنیم.

گل بگونیا خالدار

بگونیا خالدار یکی از زیباترین و پرفروش ترین گیاهان آپارتمانی است. گاه به این گیاه بسیار زیبا بگونیا عروس و بگونیا بال فرشته ای نیز می گویند. بگونیا جز گیاهان چند ساله ای است که اگر به درستی از آن نگهداری شود گل های زیبایی می دهد. لذا در ابتدا لازم است شرایط نگهداری گیاه بگونیا خالدار را بدانید تا مانع از خشک شدن بگونیا شوید.

نور مورد نیاز بگونیا خالدار چقدر است

بگونیا خالدار به نور زیاد اما غیرمستقیم نیاز دارد. توجه داشته باشید که نور مستقیم و شدید باعث سوخته شدن برگ های بگونیا خواهد شد. بنابراین کنار پنجره با شیشه های مات، در بالکن، راهرو ها و مکان های نیمه سایه برای این گیاه بسیار مناسب است. البته توجه داشته باشید که در صورت عدم رسیدن نور کافی تراکم برگ های گیاه و رنگ آن کمتر خواهد شد.

دمای مناسب برای بگونیا بال اژدها

دمای معمولی اتاق برای این گیاه مناسب است. از این رو دمای بین 18 الی 22 درجه سانتی گراد برای این گیاه مناسب است. لذا هرچه دمای نگهداری بالاتر رود، تعداد دفعات آبیاری نیز باید بیشتر شود.

آبیاری بگونیا خالدار

جهت آبیاری بگونیا خالدار ابتدا تا عمق 2 سانتی متری خاک را بررسی کنید. چنانچه خاک خشک بود آنگاه اقدام به آبیاری گیاه نمایید. توجه کنید که آبیاری زیاد و ماندآب در خاک گلدان باعث پوسیده شدن ریشه و گیاه خواهد شد.

توجه کنید هنگام آبیاری آب بر روی برگ های بگونیا خالدار نریزید چرا که باعث لکه دار شدن برگ های بگونیا خالدار می شود. همچنین دقت کنید که زهکشی خاک بگونیا مناسب باشد تا آب اضافی از خاک خارج شود.

علت خشک شدن برگ بگونیا خالدار

علت خشک شدن برگ بگونیا خالدار

علت خشک شدن برگ بگونیا خالدار می تواند به دلایل زیادی باشد. از جمله این عوامل می توان به گرم و خشک بودن محیط و محل نگهداری بگونیا خالدار باشد. لذا حتما در فصول گرم سال با آبیاری به موقع و تامین رطوبت کافی از خشک شدن برگ گیاه جلوگیری کنید.

علت سوختن نوک برگ بگونیا

دلیل سوخت نوک برگ بوگنیا خالدار می تواند مربوط به گرمی هوا و عدم آبیاری به موقع و کافی به گیاه باشد. لذا در صورت آبیاری کم و نور زیاد، ابتدا نوک برگ ها، سپس حاشیه های آن دچار سوختگی می شود. همچنین کوددهی نامناسب و بیش از حد نیز می تواند یکی دیگر از عوامل سوختن نوک برگ بگونیا باشد.

گاه خاک نامناسب نیز ممکن است مانع عملکرد صحیح ریشه در جذب آب و رطوبت شده و گیاه را دچار تنش خشکی می کند. در این صورت سریعا اقدام به تعویض خاک گلدان نمایید. بهترین ترکیب خاکی برای بگونیا مقداری کوکوپیت، پرلیت و پیت ماس است.

بهتر است بگونیا را در کنار سایر گیاهان اپارتمانی قرار داد تا رطوبت مورد نیاز گیاه با تبخیر آب از سطح خاک گلدان ها تامین شود.

علت ریزش برگ های بگونیا

ریزش برگ های بگونیا خالدار می تواند 2 دلیل عمده داشته باشد:

اول اینکه ممکن است این ریزش به دلیل جا به جایی گیاه به محل جدید باشد و یا تعویض خاک گلدان باشد که ممکن است باعث وارد شدن شوک به گیاه و ریزش برگ های گیاه شود.

دلیل دیگر ریزش برگ های برگونیا خالدار می تواند مربوط به سرد شدن محل نگهداری گیاه باشد که باید آن را به محلی با دمایی بالاتر انتقال داد.

علت گل ندادن گل بگونیا

از مهمترین علت گل ندادن بگونیا خالدار آبیاری کم یا بیش از اندازه و مناسب است. گاه نیز عدم تغذیه مناسب بگونیا از دلایل دیگر گل ندادن بگونیا است. از آنجا که بگونیا پر برگ و گل است بهتر است کوددهی به موقع صورت بگیرد.

علت پژمردگی بگونیا خالدار

علت پژمردگی بگونیا رکس و خالدارهوای نامساعد محیط اطراف است. زیرا بگونیا هوای گرم و بدون تهویه که باعث جمع شدن گاز و کمبود اکسیژن می شود را دوست ندارد. بنابراین باید گیاه را در جایی قرار داد که جریان هوا در آن به خوبی صورت می گیرد.

علت سیاه شدن برگ بگونیا خالدار

علت سیاه شدن برگ بگونیا رکس و خالدار سردی غیرقابل تحمل توسط گیاه است. در زمستان قرار دادن گیاه در کنار پنجره به خصوص اگر برگ گیاه با شیشه در تماس باشد موجب سیاهی برگ می شود که باید مراقب بود.

علت توقف رشد بگونیا

از جمله علت های اصلی که بگونیا رشد خود را از دست می دهد در دسترس نبودن مواد مغذی و لازم است. در این موارد یا خاک ضعیف است یا کود لازم به گیاه بگونیا داده نشده است.

آفات بگونیا

از جمله آفات بگونیا می توان به شپشک آردآلو، کنه عنکبوتی، حلزون، پشه قارچ، سفید بالک ها و .. اشاره کرد. برای از بین بردن پشه قارچ باید میزان آبیاری را کم کرد. اما در صورتی که میزان پشه قارچ، لارو و حلزون زیاد است بهتر از یک سم سیستماتیک استفاده کرد. همچنین می توانید از یک سم خانگی استفاده کنید.

نحوه تولید سم خانگی

جهت تولید سم خانگی برای بگونیا خالدار باید: ۱ قاشق غذا خوری روغن باغبانی را با ۱ قاشق غذا خوری بیکینگ پودر و یا جوش شیرین مخلوط نمایید. سپس مخلوط به دست آمده را در ۴ لیتر آب حل کنید. در هفته اول دو بار با محلول ساختگی، گیاه را اسپری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما