• هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
phosphorus-fertilizer

 

کود فسفر برای رشد و توسعه ریشه‌های گیاه و بهبود گل‌دهی و میوه‌دهی ضروری است. طریقه مصرف کود فسفر به نوع کود (پودری، مایع یا گرانوله) و گیاه هدف بستگی دارد. در کودهای گرانوله، معمولاً مقدار مشخصی از کود به خاک یا پای گیاه اضافه می‌شود و با خاک مخلوط می‌شود. در کودهای مایع، فسفر با آب مخلوط شده و به‌صورت آبیاری به ریشه گیاه داده می‌شود. برای بهترین نتیجه، باید دستورالعمل‌های مربوط به مقدار و زمان مصرف کود که روی بسته‌بندی درج شده است، رعایت شود و از مصرف بیش از حد خودداری کرد، زیرا ممکن است به گیاه آسیب برساند.

کود فسفر چیست؟

بهتر است قبل از دانستن طریقه مصرف کود فسفر ، بدانیم فسفر چیست ؟ فسفر از سنگ فسفات استخراج می شود در گذشته کشاورزان از این سنگ به طور مستقیم به عنوان منبع فسفر استفاده می کردند اما در کشاورزی نوین از کود فسفر استفاده می کنند  فسفر یکی از سه ماده بزرگ مغذی و مورد نیاز گیاهان، در کنار نیتروژن و پتاسیم است.

کود فسفراز مهم ترین عناصری است که نقش پر رنگی  در عمل فتوسنتز و رشد و توسعه و ثمر دهی  گیاه دارد. خاک بنا بر دلایل مختلفی مانند شسته شدن توسط باران، می تواند فسفر خود را از دست دهد؛ و این کمبود فسفر در خاک، رشد گیاهان را با مشکلاتی روبه رو می کند. در صورت کمبود این ماده، گیاه رشد مطلوبی نخواهد داشت و چه بسا کمبود این ماده باعث ازبین رفتن گیاه شود . استفاده از کود فسفر یکی از راه‌های تامین نیاز گیاهان به فسفر و درمان کمبود آن است.که البته بهتر است طریقه مصرف کود فسفر اصولی و استاندارد باشد تا آسیبی به گیاه وارد نشود.تا پایان مقاله همراه نادی گاردن باشید .

نقش فسفر در گیاه:

  1. فتوسنتز
  2. رشد و توسعه گیاه
  3. ثمر دهی گیاه و در کل افزایش کمی وکیفی گیاه
طریقه مصرف کود فسفر
طریقه مصرف کود فسفر

چگونه کمبود فسفر گیاه را تشخیص دهیم ؟

 واکنش گیاهان در برخورد با کمبود فسفر متفاوت است . بافت‌های پیر گیاه، علائمی از کمبود فسفر را از خود نشان می‌دهند. معمولاً علامت اصلی کمبود فسفر، به شکل تغییر رنگ برگ‌ها و ساقه گیاه است.برخی از علائم کمبود فسفر به شرح ذیل است :

  1. توقف رشد ریشه
  2. تغییر رنگ برگ به ارغوانی
  3. کاهش اندازه برگ
  4. پیچ خو ردگی برگ
  5. ضعف گیاه
  6. کاهش محصول
  7. کاهش و تاخیر گلدهی و جوانه زنی
  8. تغییر شکل و ریزش برگهای کهنه

بهترین نوع کود فسفاته در هر منطقه و محصولی به عوامل مختلفی مانند: شرایط آب و هوایی ، نوع خاک  و نوع گیاه بستگی دارد. برای استفاده بهینه از کودهای فسفاته، مشاوره با کارشناسان کشاورزی محلی و منابع معتبر توصیه می‌شود. رایج ترین کودهای فسفر را به ترتیب می توان به این صورت نام برد:.

  1. سوپرفسفات یگانه (SSP)
  2. سوپرفسفات سه گانه (TSP)
  3. مونو آمونیوم فسفات (MAP)
  4. دی آمونیوم فسفات (DAP)
  5. پلی فسفات آمونیوم مایع

سوپر فسفات سه گانه :

این کود حاوی میزان بالایی از فسفر است که در باغات و مزارع مورد توجه کشاورزان است. سوپرفسفات سه گانه به صورت پودر یا دانه های خرد شده قابل تهیه است. به دلیل محتوای بالای فسفر قابل جذب و استفاده به معنای سه بار فراهم کردن فسفر برای گیاهان است، به این معنا که فسفر محلول تا 3 برابر بیشتر در اختیار گیاه قرار میگیرد.

دی آمونیوم فسفات:

این نوع کود منبع عالی فسفرو نیتروژن برای گیاه است  است. این به سرعت در خاک حل می شود تا فسفات و آمونیوم در اختیار ریشه گیاهان قرار بگیرد. برای دانستن طریقه مصرف کود فسفر ابتدا باید بدانیم بهترین زمان استفاده از آن چه موقع است؟

بهترین زمان استفاده از کود فسفر

بهترین زمان استفاده از کود فسفر زمان شخم زدن خاک است. این کار باعث می شود طول ریشه قوی تر و پایدار تر شود.

طریقه مصرف کود فسفر

برای دانستن طریقه مصرف کود فسفر باید دانست که کود فسفر در اوایل بهار بهترین عملکرد را دارد. اگرچه مقدار دقیق آن می تواند بر اساس نوع خاک، نوع گیاه و ترکیب مواد مغذی متفاوت باشد به همان میزان که زمان استفاده از کود در نتیجه گیری آن تاثیر بسزایی دارد نوع کود انتخابی شما هم تعیین کننده نحوه مصرف را مشخص می کند. به طور مثال برای  مصرف کود مایع ابتدا می بایست کود را در آب حل کرده و سپس گیاه را با آن آبیاری نمود. بهتر است قبل از استفاده از کود فسفات دوز مناسب مورد نیاز گیاه خود را بشناسید.

توجه داشته باشید که بعد از استفاده از کود فسفات، گیاهان را به خوبی آبیاری کنید تا کود بتواند به خاک وارد شود. یکی از روش های بسیار متداول کوددهی  ، مخلوط کردن آن با آب و استفاده از قوطی آبیاری یا سیستم آبپاش است. شما می توانید کود فسفات را به مخلوط کود خود اضافه کنید. هنگامی که کود فسفات  به خاک اضافه می شود، به رشد و بهره وری گیاه کمک می کند.

  • روش پیش از کاشت و شخم زدن(بصورت پایه )
  • پخش کننده نصب شده در تراکتور
  • پخش کننده دستی

از سایر روش های استفاده از کود فسفر میتوان به روش پیش از کاشت و شخم زدن هم اشاره نمود .

میزان مصرف کود فسفر

جهت دانستن طریقه مصرف کود فسفر ابتدا می بایست از میزان مورد نیاز گیاه به کود فسفر آگاه باشید. میزان مصرف کود فسفربالا به نوع گیاه، نوع خاک و شرایط آب و هوایی بستگی دارد.همچنین می بایست به دستورالعمل های تولیدد کننده توجه نمود. به منظور مصرف 5 گرم معادل یک قاشق چایی خوری در یک لیتر آب حل شده و به عنوان یک وعده آبیاری هر دو هفته یکبار با آن گیاه آبیاری شود .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما